Szerintetek mekkora akváriumot érdemes választani?
Tehát, most van egy kb 90l-s akváriumom. Van hozzá felszerelésem, a 3D hátteren és a megfelelő 2 db fénycsőn kívül.
Helyem van bőven, pénz is meglenne max 150l-ig és a hozzá való felszerelésre.
Namost azt tervezem hogy csináltatok bele 3D-s hátteret.
Valamint tényleg olyan halakat akarok venni bele amik megadják azt a hatást ami egy akváriumba kell.
Szerintetek mekkora az az akvárium amibe megéri pénzt költeni és nem veszik el a házban? :)
Hát ha 150 literes fér el, akkor mi a kérdés?
90 fölött kell egy kategóriával, akkor hülyeség elaprózni, teljesen egyértelmű, hogy a lehető legnagyobbat, ami csak elfér.
Egyébként nagyon átgondolnám ezt a 3d hátteret, inkább a szűrésre fordítsd az energiáidat.
A 3d háttérnek inkább csak hátrányai vannak.
Ha más nem, annyit levesz az akváriumból, hogy alig lenne nagyobb a nettó térfogat, mint a 90-esnek.
De ha gondolod folytatom még a listát, miért hülyeség a háttér.
légyszives :) vagy privátban, mert nem vagyok vele képben csak azért tetszenek mert adnak egyfajta természetes hatást. :)
Egyépként, a hátteret hagyom utoljára minden féle képpen, (mondjuk ez hülyeség mert lekell engedni a beragasztáshoz :) tehát pénzileg ha marad utoljára venném meg.
Mármint kész gyári műgyanta hátteret akarsz?
Azzal mondjuk nincs annyi baj, és nem is foglal vészesen sok helyet.
De legalább ne szívasd meg magad fölöslegesen a beragasztással. Találj ki valami mobilizálhatóbbat. Sose tudhatod, mikor unod meg, vagy mikor algásodik be menthetetlenül, vagy bármilyen más okból, kiszedésre kényszerülsz.
Ha ragasztod, akkor csak 1-2 pöttyel, hogy pengével levágható legyen.
De egyébként elegendő növénnyel, és egy sötét háttérrel teljesen jó akváriumot tudsz csinálni.
értem, persze gyárilag készítettet, és a ragasztást én is úgy gondoltam ahogy írtad, (ismerem már magam annyira .. :D )
most is egy sima fekete papír van mögötte, igen- igen leg nem átlátszó hátul, dehát na hamár komolyan gondolom megadoma módját.
(nézeggetm és az ilyen max 5 cm vastag hátterek, viszonylag jó áron és még jól is néznek ki, sztem annyi belefér.
Jött is egy tipikus ilyen kérdés, ez pl az egyik baj a hátterekkel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!