Mekkora akváriumot érdemes elkezdeni? (többi lent. )
1 hím bettát, almacsigát, meg pár halat (nem tudom még, hogy milyet) akarok tartani.
Valami szép akváriumot akarok összedobni. nővényekkel sziklákkal vasfávalés mohával. mekkora legyen az aksim és milyen szűrőt ajánlasz hozzá? kb. mennyibe kerülne ?
Egy 54 literes szett.
A Bettát le kell takarni, és annak van teteje.
Nem baj ha gyenge a szűrő, hiszen a nagy sodrás a bettát csak a falhoz csapná, mert ő a nagy "szárnyai" miatt könnyen elsodródik :)
Én úgy tudtam megoldani, hogy kapott egy szettet a betta aminek a világítását feljavítottam (+ 1 cső) tettem bele még egy fan 1 szűrőt, 1 darab fan1 szűrővel adták az 54 literes szettet ami viccnek is rossz.
Az akvát takarni kell, az üveg fedőstől rondább meg nincs, hetente egyszer szép amikor letakarítod ecettel az üveget, persze ha közbe nem törik el amint helyezed vissza a sínekbe.
Tehát bettához műanyag fedős szett a legjobb, nem nagyon lehet mit csinálni. Növényesedni úgysem lehet 28 c.fokban, a többi hal sem szereti.
Ha szép akváriumot akarsz csinálj nyíltat, apró nano halakkal.
Betta az sok kompromisszummal jár, felkapott mert tartható magába, meg szívós hal.
Nekem 50 literes akváriumba van betta és 5 db foltos páncélosharcsa. Vígan elvan az összes hal
Van benne egy anubias illetve valami vizipetrezselyem szerű növény, ami szét lett ültetve egy tőről. Dekorációnak meg egy farönk, üreges belsővel, több "ki- és bejárattal" nem igazi fa, de teljesen élethű.
Van rajta tető is, ami most nyáron okozhat némi fennakadást, mert jobban melegszik a víz, már csak a fénycső miatt is...
De a napokban az is meg lett oldva és a tetőbe vágtunk egy nyílást és arra ment egy pc ventilátor.
Azóta szépen lehűlt a víz, 24 fokra kb.
Szóval annyira sok macerával kompromisszummal azért nem jár egy betta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!