A kék és a márvány gurámi két különálló faj? (több lent)
Mert eddig úgy tudtam de a boltban 2 ben is voltam mindegyiknél csak egy fajta volt olyan ami szerintem márvány és arra mondták hogy márvány és a másikban kék.
mert mindegyiknél 3 faj volt arany,gyöngy,és az ami szerintem márvány.
Ő egy opálos kék gurámi, kicsinek a kereskedésben sokkal világosabb, sajnos nincs képem arról amikor hoztam.
Tegnapi fotó, kb 3 éves:
Kicsinek ettől sokkal világosabb: [link]
Márvány nekem nincs, annak az oldalán van egy folt, és nem lesz olyan sötét mint az opálos kék.
A kék gurámi "kék színváltozatai" csak akkor sötétednek be ha minden rendben van a vízzel, ha valami nincs, akkor teljesen világosak lesznek.
Példa nálam ha "jót aludt" pihennek ők is akkor nagyon sötét a kék gurámi http://www.youtube.com/watch?v=ThAtot62zvM Beúszik a videón a képbe.
Tehát a kék színváltozat gyenge szűrésnél, vagy fiatal korban világos kék. Jó szűrésnél megfelelő étrendnél sötétkék.
Nem vicc! Barátomnál a gurámik világos kékek voltak, pusztultak is, cserélt szűrőt, tett pár növényt majd sötét kékek lettek.
Az arany gurámiknál napközben kontrasztos sötét mintázat van a gerincnél, este a kék gurámival együtt mattulnak, ha mennek relaxálni.
Nehéz elhinni, de a gurámik olyan szint kapnak amilyen egészséges a vized, és ahogy eteted őket, tehát az arany sem arany, van egy mintázat az oldalán.
A kék pedig sötét kék ha artemiat kap és jó szűrést. A márvány is sokkal sötétebb rikítóbb jó tartási körülményeknél.
A kereskedésben mindegyik világos kék, vagy minta nélküli arany, sötét kéket a kereskedésben ne keress, az otthon lesz az ha jól tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!