Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon kezdő akvaristának 126...

Nagyon kezdő akvaristának 126 literes egyedi méretű tankba (60szx35méx60ma) milyen szűrőberendezést (és egyéb fontos dolgokat) ajánlotok?

Figyelt kérdés
Csak kisméretű, rajhalakat szeretnék, sokat olvasgattam, miket ajánlanak kezdőknek, a neonhalat, a plattit és az amanda lazacot választanám. Légyszi írjatok, hogy így jó lenne-e, vagy hogy érdemes elkezdeni az egészet. Nagyon lelkes vagyok, minden jó tanácsot szívesen várok! Köszönöm előre is! :)

2014. okt. 26. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Oké, akkor azt nem. Esetleg tudnál mondani valami könnyen kezelhető, és nem túl igényes víz alatti növényt, ami mondjuk jól is mutat, és túléli a kezdők próbálkozásait?"

Azért linkeltem ezt: [link]

ebbe csak olyan van, és a te akváriumoddal majdnem egyező a mérete, nem kimondottan "akváriumnak" készült, két öreg guráminak és 4 öreg tetrának, nekik csináltam és csak igénytelen növényeket tettem bele.

2014. okt. 26. 20:26
 12/18 A kérdező kommentje:
A kép az szép, csak hát a nevüket nem írtad. :)
2014. okt. 26. 20:30
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ez tetszik nagyon! :) és az algamentességet mivel lehet biztosítani?"

Meg kell érteni az akvárium biológiáját, betartani a biológia megőrzéséhez szükséges dolgokat, intenzív fejlődésű növények kellenek, jól megválasztott fény, kezdésnek nem szabad rögtön a legmagasabbra tenni a lécet.

Plusz nem szabad megenni a neten található akvárium csodák fotóit, videóit, azok nagy költségvetéssel készülnek, tapasztalt akvaristák sokszor 1 fotó vagy videó erejéig üzemelnek utána szedik szét őket.

2014. okt. 26. 20:33
 14/18 anonim ***** válasza:

"A kép az szép, csak hát a nevüket nem írtad. :)"

Azért mert nem írtad, hogy tetszik-e valamelyik.

2014. okt. 26. 20:36
 15/18 A kérdező kommentje:
A bal szélső egyenes levelű, meg a mellette lévő ilyen kis tüskés, ami szintén olyan magas.
2014. okt. 26. 20:39
 16/18 anonim ***** válasza:

A hosszú egyenes levelű az vallisneria, az apró levelű az aprófogú tüskés hinár, bal oldalt van még elől a front üvegnél hólyagos vizikehely, a vizikehely elég szapora tőből le lehet vágni a nagy leveleket igy jól kordában tartható, üde növény marad: [link]

Metszése: [link]

2014. okt. 26. 20:50
 17/18 anonim ***** válasza:

De az apró fogú tüskés hínár is szapora, minden évben átültetem a növényeket ez a 2014 verzió: [link]

Majd 7. hónap: [link]

2014. okt. 26. 20:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! jól jöttek! :)
2014. okt. 26. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!