Grolux alatt szépen nőnek a növények, ma már elektronikus előtétet használnak így a fénycső nem villog.
A led pofátlanul drága, akváriumba a fényerő a lumen számít, a linkelt led harmat gyenge.
Egy 89 cm 30 watt t8 fénycső 2350 lumen, a led meg 920 ami semmi, koncentrált is a fénye.
Ha sok pénzt akarsz kidobni akkor a led fénycső jó erre.
Lednél csak 3-10 watt powerled jó, annak darabja 3-10 watt, de az árban húzós, 50-100.000ft egy akváriumnál minimum.
"ma már elektronikus előtétet használnak"
A kérdező ezt nem részletezte, egyáltalán nem biztos.
Én kerestem most a neten t8 ccg fojtót, nem igazán találtam csak ecg ballasztot.
A grolux fénycsövet próbáltam neongyújtós fojtóval, nem megy vele, szinte 100% hogy a led cső sem. A sera, resun fénycsövek mennek vele.
Akváriumra a neongyújtós ccg alkalmatlan, régen nem volt más így kényszerűségből azt használták, tényleg villog amúgy éppen ezért szinte minden armatúrában ecg van.
Fogyasztásban a harmada de fényerőben is, így 2-3 kellene belőle.
Élet tartamban papíron többet bír de 9x annyiba kerül mint egy t8, a t8 5 évet simán mehet 9x5 az 45 vagyis 45 évig kellene világítani 2-3 darabnak akkor hozza a bevált t8 eredményét.
Mondjuk én ilyeneket használok: [link] ehhez viszonyítva a 19.000 ft kicsit húzós, bár ez a méret jobban teljesít mint a 90 centis 830 lumen a 171 led a 60 centis t8 1300 lumenével szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!