Mitöl pusztultak el a Vörösszárnyuim a kádban? A Kád tele van vizzel, tegnap ca 60 Vörösszárnyut tettem bele 7-15 cm. Ma reggelre összessen 12-13 maradt életben. Oxigén hiány kizárva, Luftkommpressort használok. Esetleges Tippek?
Ammónia mérgezés, a halak vizeletéből, kopoltyúiból is keletkezik ammónia, biológiai szűrés hiányában az ammónia végez velük.
De nem zárható ki a kádon maradt tisztítószer maradvány sem.
Lehet még klór mérgezés a friss csapvíztől.
Fenti három közül valamelyik.
Esetleg hőfok, akkor 4.
A fürdőben használt vegyszerekkel parfümökkel 5.
Ez az 5 jutott eszembe.
6. A csapvíz kémiai paraméterei jelentősen eltérnek a származási helyükétől és sokkot kaptak a hirtelen változástól.
De a legvalószínűbb az elsőnek említett ammóniamérgezés.
Érett vízben mint az étkezési halat áruló boltok, bevásárló központok.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy van egy tartályod amiben a teljes víz, vagy nagyobb része 1 hónapnál régebbi, elszaporodtak benne az ammóniát lebontó baktériumok.
A szembe szomszédom egy műanyag 300 literesben tartja a fogást, ponty, keszeg, kárász stb non-stop ment bele a levegő, hetekig elvannak benne a halak, mindig legyen benne hal az a lényeg, kell a baktériumoknak ammónia, akkor életben maradnak, így a hordóba tett halak is.
Mindig tőle veszek halat, átlag 10 kilóból szoktam főzni, 25 literes bográcsban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!