Kapok egy 5000 literes akváriumot igen 5000 nem irtam el szerintetek milyen halakat rakhatok bele? én elsőnek neonokra gondoltam utána pedig valamilyen gyönyörű rajra
"Mint ahogy ekkorához való szűrőt se igazán lehet kapni, azt is csináltatni kell."
Egyet értek.
Én példa rendelkezem akvarisztikai, és építőipari tapasztalattal, mivel családom foglalkozott üvegezéssel így vannak üveges kapcsolataim.
Szerintem 1 millió alatt össze tudnám rakni magamnak, nyilvánvalóan sok utánajárás és többféle verzió mérlegelése után.
Szerintem az előttem író #9 es válaszolónak sem jelentene gondot.
Egy laikusnak viszont horror összegbe kerülhet, az más lapra tartozik, hogy a berendezés sem egyszerű.
Ha nulla tapasztalat van akvarisztikai téren akkor inkább rá kell szánni több hónap utána olvasást.
Lehetőség egy példa 100 liter körüli tanuló akva, ott meg lehet ismerkedni az algákkal, aljzatokkal, fákkal, kövekkel.
Egy 5000 literes akva berendezését nem lehet naponta változtatni, a karbantartás is macera.
Persze lehet az egészet külsősre bízni, beszerzi a monumentális fákat, köveket, kialakítja a szűrőt stb de ez többszörös ár, és elveszti a "hobbi" varázsát, az egésznek az a lényege, hogy az ember a saját művében gyönyörködhet.
Példa a fentebb linkelt 8000 literes valószínű régóta akvarisztikázó műve, de meg sem közelíti egy átgondoltabb, könnyeben berendezhető 400-500 literes növényes akva vizuális élményét. Monumentálisnak, monumentális, de ennyi.
Nem okoz akkora tátott szájat mint a töredék költségvetéssel készült kisebb növényesek.
Persze mindenki azt csinál amit akar, én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez nem lesz olyan egyszerű történet.
Amúgy sok sikert a projekthez, ha alakul valami egy kép jöhetne.
Fú öcsém!
Ti aztán jó gazdagok lehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!