Kapok egy 5000 literes akváriumot igen 5000 nem irtam el szerintetek milyen halakat rakhatok bele? én elsőnek neonokra gondoltam utána pedig valamilyen gyönyörű rajra
Azta szép nagy akváriúm
10 vítorláshal
5 gyöngy,arany,kék,stb kurámi
30 ékfoltos razbóra
5 torokátum harcsa
20 vebra dánió
Hát ezeket tenném én de lejetne 200 neont is.vagy 100 szumátrai díszmárna
Őket csak a saját fajtájával lehet tartani mert minden más fajjal agresszív.
Számomra kicsit nehezen hihető ez a kérdés.
5000 literes akváriumot nem lehet kapni, csináltatni kell.
1 m2 híján egy teljes síküveg tábla kell (6m x 3m) aminek súlya példa 20-as (2x10mm ragasztott) biztonsági üvegnél 50kg/m2 vagyis az üres akvárium 850 kg, szinte lehetetlen a szállítás, a helyszínen kell összeragasztani. 28.000-35.000 ft kb négyzetmétere, sok múlik menyiért ragasztják össze a két üveget, példa 500x100x100-as akva 17m2 kell.
Átlag egy akváriumnál az üveg a legolcsóbb, ez egy adott méretig igaz, 5000 liternél már az üveg a legdrágább.
Tavi szűrőben kell gondolkodni, világításnak fém-halogén, ha 5 méter az akva akkor méterenként legalább 1 x 150 wattos fényforrás, 10-12000ft egy jobb izzó, nem kizárt hogy villamosságiban a töredékéért van, az armatura már nehéz ügy.
A hagyományos bútorokat én elfelejteném, jobb megoldás egy tégla+vasbeton alapzat.
Probléma még az egyenletlen talapzat, pontosan kell szintezni, példa a bal hátsó és jobb első sarok közötti 2-3 cm diferenciánál már nagyon feszülnek a ragasztások.
Ha valós a kérdés akkor nagy odafigyelést igényel ez a manőver.
Ma már nem akkora kunszt egy milliós lakásdekoráció, barátom most vett ennyiért 1db hangfalat, mondjuk én traktort vettem a feleségem meg flabélos gépet, a gyerekek megkapnak mindent.
kb 4500 liter víz nem kevés, ha nem akarsz idegeskedni példa a hálóban este mikor csap álmodban agyon a front üveg akkor én ezt profikra bíznám.
Példa ez korrektül meg lett csinálva: [link]
"3db 12mmes üveg egymásra laminálva" a front üveg.
"5000 literes akváriumot nem lehet kapni, csináltatni kell. "
Mint ahogy ekkorához való szűrőt se igazán lehet kapni, azt is csináltatni kell.
Tó szűrővel az a gond, hogy a gyáriak a tavak telepítettségéhez vannak kalibrálva, egy akváriumban meg általában több a hal.
Ami az állványt, és a vetemedés okozta feszültséget illeti, az ilyenekhez szerintem a legpraktikusabb a zártszelvényből hegesztetett állvány, 70-80 cm-enként 1 pár lábbal, és mindegyiket állíthatóra megcsinálni.
Ez kb 8-10 pár láb.
Így használható "szekrénysor" lesz az akvárium alatt, csak igényesen kell burkolni.
Ami a halakat illeti, a neon az már eleve egy gyönyörű raj. Ha neont mindenképpen akarsz, akkor abból szerintem minimum 200-300 db-ot.
Ha teszel melléjük valami nagyobb ragadozót, pl vitorlások illenek melléjük, akkor szépen együtt mozog az egész neon "felhő".
De ha nekem lenne ilyenem, biztos, hogy afrikáznék benne, sügérekkel, Synodontis harcsákkal.
a szüleim csináltassák én kapom és van külsö,belsö szûrõm is anya csináltassa de én kapom ezér irtam ki így
!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!