Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akinek van sziámi harcos hala...

Akinek van sziámi harcos hala ahhoz lehetne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem hogy ilyen halat szeretnék venni de van pár dolog ami meg szeretnék tudni mielőtt megveszem.

-Szóval az akváriumba mindenképp szükséges olyan bigyó ami a levegőt fújja befele az akváriumba?( nem tudom a nevét :))

-Azt halottam hogy ajánlatos a sziámi harcos halat egyedül tartani mert bántja a többieket. De nem lesz akkor magányos és nem fog attól meghalni hogy egyedül van.

- Utolsó kérdés: Nem baj az ha nagy tere van nem?? Vagyis hogy nagy az akvárium ő pedig egyedül van. Nem baj ha sok helye van nem??

Válaszokat köszi és ha még tudtok ehhez a halhoz tanácsokat is adni hogy mit tegyek és mit ne akkor azt is nagyon megköszönném:):)

2010. jan. 18. 14:05
 1/10 anonim válasza:

Szia!

Nekem régen volt sziámi harcoshalam. Csak a hímek bántják egymást, a nőstények nem. Ezért ajánlatos egy akváriumban csak egy hímet tartani, nőstényből lehet több is. Annak a bigyónak, amit kérdezel légpumpa a neve, de az nem szükséges, mivel ez a hal labirint kopoltyús, ezért tud lélegezni a légkörből, meg ahonnan származik ott a rizsföldeken is megél, ami oxigénben szegény víz.

Az, hogy nagy tere van az nem baj, egyébként 1 literes akváriumban is megél. Szerintem ha ilyet akarsz, akkor vegyél egy hímet, de mellé pár nőstényt. Elvan ugyan egyedül, de lehet, hogy akkor ha van mellette nőstény hal is, akkor habfészket kezd építeni, és szaporodni is fog.

Egy link a halról:

[link]

Remélem tudtam segíteni.

2010. jan. 18. 14:14
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm

igen segítettél :)

jöhetnek még válaszok

2010. jan. 18. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Régen nekem is volt.

-Ha csak sziámi harcos halad van akk nem feltétlenül kell "levegőztető"-én így hívom:P-mert a kopoltyújában ún. labirintus szerv van,ami segítségével a levegőből is fel tudja venni az oxigént ha kevés lenne a vízben.

-Én úgy tudom h más fajokkal lehet tartani,csak a hímeket szokták 1edül mert harcolnak egymással.de nem hal bele a magányba.

-Sztem az se baj ha nagy helye van,csak fölösleges.

2010. jan. 18. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
á megelőztek:D(az előző)
2010. jan. 18. 14:20
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagy helye azért lenne mert már egyszer voltak halaim csak elöregedtek és elpusztultak és onnan maradt meg az akvárium. Újat pedig nem akarok venni. :)

És más fajta halat sem akarok. Most csak sziámi harcoshalat szeretnék.

Neked is köszi a választ :)

2010. jan. 18. 14:27
 6/10 anonim válasza:
A nagy hely sose fölösleges minél nagyobb az akvárium annál jobb és 15 liter alatt állatkínzás tartani pláne 1 literben.
2010. jan. 18. 14:52
 7/10 anonim válasza:

az előbbi vagyok

mekkora az akváriumod?

2010. jan. 18. 14:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Levegőztető nem szükséges,de szűrés igen,a szűrőben meg megtapadnak lebontó baktériumok amik oxigénigényesek,tehát kell az a buborékoló bigyó...( szűrő is tud oxigént bejuttatni,és légpumpa is erre van kitalálva).A nagy hely nem baj,20liter felettit vegyél neki,ha jó gazdája vagy akkor 50literest veszel,nála kisebb halakat nem bánt,max a buppy-t de figyelni kell hogy olyan halat ne társits mellé ami megcsipkedi.Fűteni kell a vizet ugy 26fokra.Kell élő növény,a növényeknek meg fény(lámpa).A nőstények is egymásnak esnek,nekem 2 nőstény 1 híymem volt, 3 külön részbe kellett tennem őket,mert egymást tépték...Nem ajánlanék csak1 bettát...
2010. jan. 18. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:

40 literes az akváriumom de lehet hogy 45.

Na de mindegy 40 -s 45 liter között van. :):)

Ez nem nagy egyetlen egy bettának??

2010. jan. 18. 18:23
 10/10 anonim ***** válasza:
minden halnak az a legjobb minél nagyobb az akvárium :) nekem most is van sziámim.Ha úgy gondolod, hogy magányos lesz a halad vegyél hozzá 2 nőstényt.Ne ijjedj meg párzási időszakban kergetni fogja őket de nem öli meg.:) Ha csak 1 nőstényt veszel hamar szaporodnak és akkor veheted az újabb akváriumokat mert a hím ilyenkor a nőstényt is megöli és idővel a kishalakat is.Ekkor kell őket szétválasztani.Ha nem akarod ezt megkockáztatni akkor vegyél 2 vagy több nőstényt.És sok növényt, hogy párzási időszakban a nőstények tudjanak bujkálni és még nagyon szeretik a díszleteket amikbe bújkálni lehet (pl:vár, ágyú, kis házikó stb.).Levegőztető nem szükséges.De ha nem raksz levegőztetőt mindenképp vedd le az akvárium tetejét, hogy levegőhez jusson.Amúgy max melegítőt igényel a 24-27 °C fokos vizet kedveli, de ha meleg helyre rakod pl:fűtőtest közelébe ez sem fontos.Szűrőt is berakhatsz de ha olcsóbban megakarod úszni vegyél almacsigát vagy algaevőt.Na hajrá remélem segítettem.:)
2010. jan. 18. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!