Mit vegyek szájpenészre és úszórothadásra guppinak? Bármilyen halfaj elkaphatja? HELP!
Az a baktopúr direkt jó. De mindenek előtt csinálj egy 50%os vízcserét, és 10literenként tegyél bele egy teáskanál sót. Akkor is jó és hatásos ha édesvízi akiba teszed, sőt külön ajánlott.
Valamint általánosságban figyelj oda, hogy ne kapjanak túl sokat enni mert a méreganyagok felszaporodása stb, segíti a gombák megjelenését, és kipusztul az egész akid.
Nekem is tegnap világított rá a halas, h nem igazán jól művelem a halaim etetését. Puszta szeretetből napi 3x kaptak enni. És ugyan nőttek mint a gomba, de csak azért nem halt ki az akim, mert hetente 30-50% közti vízcseréket csináltam. De az a fehér kocsonyás maszat meg belepte a akit, s a növényeim vagy rothadtak, vagy vissza vannak maradva a fejlődésben.
Tehát 1nap csak 1x etesd a felnőtt halakt. Azoknak is a legjobb ha fagyasztott eleséget adsz, mert az olcsó száraztátok semmire nem jók, csak több ürülék keletkezik tápanyagot nem kap eleget a hal, és a méreganyagok meg gyülemlenek. A Serának van 2000ft felett valami vitamintápja, azt azért nem butaság venni, pláne ha ilyen nyomora van a halacskáknak.
És nem mindig érdemes hinni az eladóknak, én mindig mielőtt vásárolok már a neten utána olvasok egy csomót, és a legtöbb eladónak gőze sincs arról, h mit ad el. A legdurvább mikor azt se tudja mekkora lesz, csapathal e vagy sem, milyen a természete, csak az árát...
Logikus a kérdés ha olyan tájékozott vagyok akkor mért etettem őket agyon... :) hát mert érzelmileg sakkban tartanak XD
Üdv: KLaudia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!