Milyen és mekkora külső szűrőt javasoltok? A többi lent.
A külsőknél hosszú távon több mindenre kell figyelni, a legfontosabb a csövek tisztasága, a használt adapterek tisztasága.
Az sem mindegy, hogy példa a nyomó ág adapterét hova teszed, a szűrőanyag összetétele is fontos.
Én példa tiszta csövekkel rátettem a jbl e 700 szűrőt 1 db esőztető csővel a 75 literes akvára, ráadtam a teljes áramlást, csörgött a teló mire letettem kikapta az összes növényt a talajból, röpködött minden.
2x24 watt fénynél még bőven el kell, hogy bírja az e 700 3,6 literes töltete.
Én a töltetben és a csövek elkoszolódásában keresném a hibát.
Nálam alul van 0.5 liter siporax, rajta szivacs, középső rekeszben 1 liter siporax, a fölső rekesz maradt a gyári szivacs, perlon a jbl szűrőbe nem kell mivel sűrűek a gyári szivacsok.
Teljesítményben kb egyezik a tetra ex 600 szűrővel, ha perlonnal van használva, tetrába ritkák a szivacsok így erősen ajánlott a perlon.
Erősebb szűrőben terta ex 800, vagy jbl e 900, nekem a jbl 200-as akváriumot szűr jórészt magába, 3-4 hónap után szoktam betenni belslő kiegészítést.
A csövek, idomok, minden szűrőnél eltömődnek.
Mikor takarítottad a csöveket?
Akkor a fölső kombi tálcában is siporax van?
Hasonló: [link]
Vagy csak a ritka szivacsokat tetted a kerámia főlé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!