Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen erös a világításom?

Milyen erös a világításom?

Figyelt kérdés

Akvárium 100 liter

2 HAILEA T8-as fehér színspektrumú csö

1 HAILEA T8-as piros színspektrumú csö

2014. aug. 26. 20:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Lehet az ammónia miatt algásodsz.A tetraba csak a gyári szűrőanyagok vannak, vagy felturbóztad valami biológia cuccal?
2014. aug. 27. 13:10
 12/25 anonim ***** válasza:

Miért algásodsz?

-A szűrésed lehelet gyenge.

-A fény durván duplája az ajánlottnak.

Kb. ennyi :D

2014. aug. 27. 13:16
 13/25 anonim ***** válasza:
a világítási idő nem a fény*
2014. aug. 27. 13:16
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem turbóztam fel a szűrést,de fogok venni 2 liter siporaxot.
2014. aug. 27. 13:18
 15/25 A kérdező kommentje:
Már hogy lenne gyenge 1050 l/h,100 literhez? 10,5-szöröse a szűrés az akvárium térfogatához képest.
2014. aug. 27. 13:21
 16/25 anonim ***** válasza:

Azért az erős túlzás, h a világítás ideje duplája az ajánlottank. 1w/l esetén valóban. De 0,5w/l ig ez nem igaz.

Nekem is sokszor 12-16 órát megy és nincs algám(0,48w/l). Szerintem a siporax megfogja oldani. Más tippem nincs...

2014. aug. 27. 13:44
 17/25 anonim ***** válasza:
A lényeg lemaradt miket tartasz az akváiumba és mennyit? A túltelepítés miatt is lehet. A siporaxot mielőbb szerezd be. Kimérve 2000ft/ liter
2014. aug. 27. 13:53
 18/25 A kérdező kommentje:

Szerintem lehet azért,mert sok hal van:

10 neonhal

6 vörösorrú pontylazac

3 sziámi ormányosmárna

5 zebradánió

1 hím guppi

1 nöstény sziámi harcoshal

A sziámi harcoshalat,zebradániókat és a guppikat el fogom ajándékozni az egyik haveromnak,akkor gondolom,már nem fog annyira algásodni.

2014. aug. 27. 14:17
 19/25 anonim ***** válasza:

Az algásodásnak ezer oka lehet, amire elsőként tippelek, hogy szar a fénycső.

Ezektől a vörös csövektől mindig mindenki csak algásodik. Ahogy írtam is, (2.válasz) nem a legjobb. Néztem a spektrumát, brutál erős pirosban.

A másiki ok, hogy azon túlmenően, hogy alapból is erősen speciális a növényes csöved, a növények se hozzá illőek.

Ilyen szélsőséges spektrumhoz nagyon gyorsan bokrosodó növények kellenek, mégpedig iszonyat sok.

Ha ez nincs meg, akkor érdemesebb lenne lecserélni vagy egy sima napfényesre, vagy egy visszafogottabb általánosabb növényesre, pl hagen flora glo.

További ok lehet, hogy nem rég ültetted be a növényeket, nem tértek még igazán magukhoz, és nem lendültek bele a növekedésbe. Gyakorlatilag éretlen az akvi, ami kb automatikusan hozza magával a kisebb nagyobb algásodást.

2014. aug. 27. 16:28
 20/25 anonim ***** válasza:

...és 12 óra világítás bőven elég.

De azt is hetek alatt venném vissza, 1-1-órával.

2014. aug. 27. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!