Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány ancit tarthatok?

Hány ancit tarthatok?

Figyelt kérdés
Van egy 70 literes akváriumom, és algásodik. Szeretnék valamilyen algaevő halat. Az anci az tetszik. Egyet elég tartani, vagy tarthatok többet is?
2010. jan. 16. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én 112literben tartok egyet.Nagyra nő.15cm lesz kb...Hány cápát akarsz az akváriumodba?Sztem egy elég.
2010. jan. 16. 14:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Juteszembe.Almacsigát tarts inkább. vegyél 4 almacsigát,majd ők lerendezik.
2010. jan. 16. 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Csak óvatosan azzal az almacsigával. Pláne egyből néggyel!!! Az biztos, hogy látványos, de onnantól aztán a növényeidnek is annyi...
2010. jan. 16. 14:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Elég két almacsiga is, úgyis el fognak szaporodni.
2010. jan. 16. 14:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Almacsiga szaporodni? Te tudsz valami.... Nálam még eddig csak hullottak, mint a legyek! Mesélj lécci!!!
2010. jan. 16. 15:18
 6/13 anonim ***** válasza:

ugyan már, ha a növényeket zabálja a csiga akkor az már nem alma csiga...

Nekem több mint 400 db almacsigám van egy 500 literes akváriumban.

Látványos és hasznos... Teli van növénnyel az akvárium...

2010. jan. 16. 16:17
 7/13 anonim ***** válasza:
14 :18 as az almacsiga egy növényt sem bánt. 15:18as valami gáz lehet nálad,egyrészt nálam legalább 1000csigéányi petét kellett levakarásznom a tetőröl, mire szrevettem elöször már egy adag kikelt....Egy megtermékanyitett nőstényt vettem,egyedül volt,és a tárolóhából fél év után megetermékenyitette a petéket,lerakta és onnantol hetente kellett leszedni ujab csomókat.Továbbá nem pusztulhatnak ilyen gyorsan.Valami gáz van nálad,jó körülmények közt se meghalásig nem jutnak el csak sokára(2-3 év) és még szaporodnak is...Ajánlom,keress utána mi volt a baj,a halaidnak sem lehet tul jó... És az almacsiga csak a rohadt növényi részeket eszi meg tehát ebben a tekintetben is hasznos....Nem tudok ellenérvet,csak hogyha jól érzi magát akkor sok a pete,de 3hét a kikelési iedje,tehát vani idő vizcserekor megnézni ,van e pete,aztán zsepivel leszedni,nem nagy kunszt.
2010. jan. 16. 16:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor jobb az almacsiga, mint az anci? Azis lepucolja az üvegről, növényekről az algát? És akkor most nagyon elszaporodik, vagy sem? És megeszi a növényeket vagy sem? Már össze zavartatok...
2010. jan. 16. 17:36
 9/13 anonim ***** válasza:

16:17 -es vagyok...

igen lehet, hogy jobb, a halaknak legalábbis mindenképpen...

70 literesbe max 6 darab kell, azok gyorsan megzabálják az algát és a növényeket egyáltalán nem bántják mint mondtam, de leeszik az algát mindenképpen. Másrészt az anci az bekaphatja a kisebb halakat :S

sajnos ez tapasztalat.

Ha kiváncsi vagy vmire akkor írj ímélt.

2010. jan. 16. 19:11
 10/13 anonim ***** válasza:

megint én, és még annyi:

ez fajta függő, hogy mennyire szaporodik...

max lekaparod a petéket az üvegről és kész, még jót is tesz a csigáknak mert kálcium ;) de egyébként ha gyorsan szaporodik akkor vidd el egy kisebb állatkereskedésbe és ott beveszik kb 40 ft/db ért én elég sokat szoktam eladni nekik, de kb 70 ft/db ért lehet venni már!

régebben 2-3e huf volt de ma már ennyire olcsó.

sokkal jobban megéri mint az anci.

16:17 es voltam

2010. jan. 16. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!