Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen akváriumok divatosak...

Milyen akváriumok divatosak mostanában?

Figyelt kérdés

Van egy viszonylag nagy, közel 400 literes akváriumom.

Régebben növényeset is csináltam belőle, kész dzsungel volt, tengeriztem is már annak idején.

A helyzet az, hogy teljesen ráuntam a mostanira, igazából nem is nagyon foglalkoztam már vele, viszont megválni nincs tőle szívem.

Van jelenleg egy bitang jól beállt szűrőm, szóval végképp nem szeretném csak úgy kikukázni. Sosem voltam olvasgatós, fórumos, szóval nem tudom milyen trendek vannak. Az akvárium meg a szűrő méretéből adódóan szerintem elég sok mindenre lenne lehetőség, csak ötletem nincs. A baj, hogy nagyon időm sincs foglalkozni vele, meg ez a növénynyírbálás, ültetgetés, molyolás sem az én világom.

Van valamilyen ötletetek, hogy mihez lehetne kezdeni, ami a későbbiekben kevés időráfordítással is működik, ha egyszer jól össze van rakva. Technikai téren sok minden adott, inkább csak az ötlet hiányzik.

Köszi!

2014. aug. 25. 14:55
1 2
 1/11 Pendulum92 ***** válasza:
100%
Hát, ha a növényezés nem a te világod, egy sügérest rendeznék be.
2014. aug. 25. 15:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Csinálj egy sügéres akváriumot, oda nagyon növény se kell csak 1-2 nagyobb tő.Ott a köveken van a hangsúly.
2014. aug. 25. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:

Hallok dolgokról a környezetemben ebből le tudok szűrni pár dolgot.

Szerintem a sorrend akvárium felszámolás terén ez.

1. A sikertelen akváriumok.

2. Növényes akváriumok, átlag a család, párkapcsolat, munkahelyel nem egyeztethető össze a ráfordított idő

3. Tengeri hasonló okok miatt mint a növényes.

4. Sügeres, az egyhangúsága miatt unják meg sokan, közre játszhatnak még az alga problémák.

5. Biotóp, mivel soha nem lesz igazi biotóp.

6. Társas-növényes, nem ritka a 20-30 vagy több éve folyamatosan működő akvárium a családokban, persze bele lehet unni, de még mindig nem olyan gyorsan mint a növényesbe, az átlag csak eseti fellángolás.

2014. aug. 25. 18:19
 4/11 Dioxyde ***** válasza:
Milyen a szűrés és a világítás? Ez elég fontos dolog...
2014. aug. 25. 18:51
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az akváriumom már megvan úgy 15 éve, sosem tudok vele leállni, de 4-5 évente mindig szükségét érzem valamilyen megújulásnak. És így belegondolva folyton az egyre kevesebb "nyűggel" járók felé tendálok.

Őszintén szólva sosem jutott eszembe, hogy valaha is sügeres akváriumom legyen. Sőt régebben, mikor gondolkodtam valami újon, el is zárkóztam tőle. Most viszont szimpatikusnak tűnik.

Köszi az ötletet mégegyszer, magamtól ez biztosan nem jutott volna eszembe.

2014. aug. 25. 18:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Világítás:

Kb bármi, 6x54W-os T5-ös csövektől 1 db 36 W-os T8-asig kb bármit be tudok rakni.

Szűrés:

18-20 liter siporax és mátrix keveréke

2014. aug. 25. 19:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Sügeres az akkor jó ha szereted kimondottan a sügér faj sokszínűséget, az akvárium maga sügereknél nem lényeges, nehezen tartható fenn benne esztétikus állapot hosszú távon.

Sügéreknél az akvárium egyhangú, egy idő után algás, de a sügerezés nem is erről szól.

Világítás sügeresbe annyi kell, hogy lásd a halakat, több felesleges.

2014. aug. 25. 19:23
 8/11 Pendulum92 ***** válasza:
Van egy növényes akvárium típus, az El natural, ami direkt a kevés karbantartásra épül.
2014. aug. 25. 20:05
 9/11 Pendulum92 ***** válasza:
Vagy is inkább a természetességre, de ezzel együtt jár a kevés karbantartás is.
2014. aug. 25. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Én most 200 literbe tettem a gömbhalat (Canthigaster valentini) és Hexit (Pseudocheilinus hexataenia).

A másik 230 literembe átlagosabb fajok vannak: bohóc, korallsügérek, dottyback, rákok, stb.

Hát énszerintem jó a tengeri, csak nem az átlag halakkal, pl tűzhal, muréna, vagy garden eel.

https://www.youtube.com/watch?v=cPF4dylrXKo

[link]

2014. aug. 26. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!