A kevés fény miatt nem nőlnek a növényeim?
Nekem van az udvaron egy óriási bokor citromfű, biztos, hogy nem az van az akvádban.
A vízikalász szereti a táptalajt, példa egy lapos cserépbe vagy tálba ültetve és takarva alaposan a táptalaj.
A világításod akkor 15 watt, azaz 0.3 watt/liter ha ki van fény-terelőzve a tető belülről, amennyiben nincs akkor megközelítőleg a fele.
Kell még növénytáp a vízbe, ha vannak halak akkor elég egy kálium+micro elemes táp, példa easy life profito.
Akkor csináld meg a fényterelőt, alu szalag néven kapsz barkácsboltban, de múltkor a tescoba is láttam, a képen rajta van, hogy néz ki.
Ha nincs rá keret akkor vegyél egy kertészeti táprúd csomagot, nem kerül sokba, gazdaboltba, bevásárló központba is van, törj 4 be 1db rudat majd a negyedet nyomd bele a talajba a növény gyökeréhez közel.
Csak akkor alkalmazható ha porózus, 1-2 mm ajzatod van, példa gyöngy kavicsnál nem nyert.
Esetleg van folyékonyba JBL táp, serát ne vegyél, vagy olcsó a neptun nővénytápsó.
Nézd meg milyen van, a neptun kivételével átlag csak nitrát, foszfát mentes tápokat tartanak a boltok.
A neptunba van nitrát de olcsó 400-500 ft
Növénytáp nélkül nem fog nőni a növényed.
Készíts ilyet. Nálunk kb. 500 Ft a költsége egy életre elég adagnak. A vízikalászok szeretik a tápanyagban gazdag talajt. A vízikalásznak biztosan elég a fényed most is. A másik növény meg ennyi alapján lehet hogy nem is valódi vízinövény. Engem egyetlen akváriumi növény sem emlékeztet igazán citromfűre. A vízimenta hasonlít még a legjobban, de ennek is csak az alja állhat vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!