Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A planáriák beköltöztek a...

A planáriák beköltöztek a belső szűrőm szivacsába. Hogyan irtsam ki őket?

Figyelt kérdés

A legutóbbi takarításkor fedeztem fel a meglepetést, hogy a koszos vízben ott figyelnek a kis rondaságok. Van másik szűrő amit át tudok tenni arra az időre, amíg ezt a problémát valahogy orvosolom.

Elég ha alaposan átmosom a szivacsot és kiszárítom?

2014. aug. 22. 01:35
 1/3 anonim ***** válasza:
hát lehet egy új szivacs kell, de gondolj arra is hogy ha nincs külső szűrőd akkor ezen a tisztítani kívánt szivacson és szivacsban élnek a baktériumok amik végzik a lebontást /persz máshol az akváriumban is megtalálhatók de itt lényeges mennyiségük, szóval ha hirtelen lecseréled az nem jó ötlet, szerintem csak mosd ki ahogy szoktad, akváriumvízben, esetleg ha nagyon nagyon zavarnak és ezt már így elhatároztad akkor vagy rakd be most simán az akváriumba a másik szivacsot és egy hét múlva cseréld le és tisztogass :D vagy vegyél baktériumkultúrát, vagy kockáztass/persze ez akvárium mérettől, tereptárgyak és halak mennyiségétől függ hogy mennyire és hogy hány lityós az akva :D / de szerintem a sima kimosás elég, nem hiszem hogy annyi lenne benne, no meg nem hiszem hogy lényegesen terhelné a vizet a megmaradt néhány a mosás után :)
2014. aug. 22. 07:34
 2/3 Platypus ***** válasza:
Nem jól közelíted meg a problémát. A planáriák petéi az akváriumban vannak. Hiába irtod ki a felnőtteket a szűrőből, néhány hét múlva megint sokan lesznek. És a rendszeres macerálás nagyon nem tesz jót a szűrésnek. Inkább építs csapdát, azzal alacsonyan tarthatod a létszámot. A teljes kiirtáshoz vegyszerek kellenek.
2014. aug. 22. 11:39
 3/3 Pendulum92 ***** válasza:

Úgy tudom, hogy főleg bomló szervesanyagon szaporodnak el, ebből a szűrődben sok van, így beleillik a képbe.

Viszont ha az akváriumban ez nincs, nem tudnak nagy mértékben elszaporodni.

Megoldás: erősebb szűrő( vagy nagyobbra állítani, hogy jobban szedje a koszt), aljzatporszívózás, kevesebb etetés, kisebb mennyiségben.

2014. aug. 22. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!