Tegnap vettem tíz zebrahalat egy aranyhalat két harcsát ehy aranyhalat és még négyet amink nem emlékszem a nevére, de meggyhasú sügérre hasonlít nagyon. Ma reggel vettem észre, hogy ez a négy a többi halat csipkedi. Az aranyhal uszonából már szinte semmi nem maradt és három zebrahal farokúszójából is kicaiptek. Ki is szedtem őket... Még kezdő vagyok, csak most tanulgatok ezen a téren. A boltban meg is kérdeztem, hogy ezeket lehet-e együtt tartani, azt mondták, hogy igen... De akkor miért csipked az a négy hal?
Gondolom kicsi az akvárium. Másrészt aranyhal mellé nem tennék semmit.Én az aranyhalat csak kerti tóba tudom elképzelni. Egyéb megoldás állatkinzás kategória legalább is nálam. "Négy hal aminek nem emlékszem a nevére". Ne tarts halat ha még annyira sem vagy képes hogy a nevüket megjegyezd, és akkor még hol van az, hogy optimális feltéteket teremtsek az állatoknak.
2014. aug. 21. 08:58
3/10 A kérdező kommentje:
Van szűrés az akváriumban. Az aranyhallal így mi lesz? Elpusztul? Gondolom már nem nő vissza az uszonya...
2014. aug. 21. 09:17
4/10 anonim válasza:
Gondolom nem járattad be a szűrésedet se ami azt jelenti,h legalább 3-4 hetet kellett volna járatnod a szűrőt a halak érkezése előtt. Sajnos esélyes, h egy hal se fog megmaradni. Nem ártott volna vásárlás előtt kérdezni. A boltosok 90-95% vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan nem segít. Ha kutyát veszel akkor se a tenyésztőtől kérdezed meg,h mivel jár egy kutya tartása, milyen oltásokat kell adni stb... Hanem utánaolvasok a vásárlás előtt, ne ez pont így van a halaknál is.
2014. aug. 21. 09:28
5/10 anonim válasza:
Ha nem 350-400 literes akváriumod van,bitang erős külső szűrővel,akkor a halaid 90 %-a el fog pusztulni ammóniamérgezésben,mielőtt kinyírnák egymást.
Szóval igen,el fognak pusztulni,ha nem viszed vissza őket .
2014. aug. 21. 12:09
6/10 anonim válasza:
Ha meggyhasú sügereid vannak akkor azok kiirtják a többi halat.
Magas, 250 liter körüli akváriumban lehet már kísérletezni apró rajhalakkal, kisebb akváriumban nem érdemes.
Valószínűleg kis idő múlva "0" halad lesz, a sérülések elfertőződnek, rutinosabbaknál egy karanténos segítségével lehet kezelni a halakat, kezdőnél a fő akváriumban kezelve el szoktak pusztulni.
Ezt azért szokták mondani a kereskedések, vidd vissza a 4 meggyhasút minél előbb, egymást is lerendezik, csak 1 pár lehet az akváriumban, a mellettük levő halaknak átlag reszeltek.
2014. aug. 21. 12:10
7/10 anonim válasza:
visszanő de nagyon rossz párosítás , más igények és áruld el az akvárium méretét mert így nem tudunk segíteni hogy mit hogy csinálj és csak halott halaid lesznek... milyen a szűrő mekkora aki? esetleg fotó a csipkelődős halakról ?
2014. aug. 21. 12:41
8/10 A kérdező kommentje:
Áhhh ez nem jó... 40 l az aksi... Gondolom elég kicsi ennyi halhoz. Szóval jó párat visszaviszek a boltba. Az aranyhalat kitehetem a kerti tóba? Szrrintetek milyen halakat vehetnék ekkora akváriumba?
2014. aug. 21. 22:18
9/10 anonim válasza:
aranyhal mehet a tóba, nanohalakat vagy garnélákat, elég kevés a lehetőpség ekkora akinál sajnos
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!