Milyen különleges akváriumi halak vannak?
Szeretnék venni itthonra 1, vagy 2 halat. De ezúttal nem a szokásos, amolyan "minden kisállat kerekedésben megtalálható tömeg halat" szeretnék... Milyen különleges, gyönyörű ( akár ritka) halfajták vannak? Természetesen akváriumba valót.:)
A poénos kedvű válaszolók kerüljenek. Előre is köszönöm!:)
A paradicsomhal azért elég gyakori fővárosi viszonylatban. Ellenben agresszív dög és nagyra nő = nagy akvárium kell neki amibe alig lehet mást rakni.
A törpe gömbhal nagyon egzotikusan néz ki és viszonylag ritka, és a tartása sem bonyolult.
Egy butterfly dragonscale betta elég sok embernél beteges sárga irigységet váltana ki. Aki viszont nem ismeri fel a változatot, az simán rámondja hogy nekem is ilyenem van, 500 Ft-ért vettem a sarki bótba.
A fekete törpesügér és a törpe rubinsügér nagyon szépek, picik, kis hely kell nekik, és összesen jó ha 2 helyet tudok ahol ritkán kapni. Törpe rablólazac dettó. Az ikrázó fogaspontyok is viszonylag ritkák. A sokféle L-es harcsa között is vannak nagyon szép fajok. A galaxy plekó például olyasmi, amiről sokan ábrándoznak. Nekem pl. Rio Paraguay ancim van.
Tudom, nem hal, de akváriumban tartható:
Axolotl - olyan, mint egy mosolygós marslakó, nagyon kis cuki feje van! :)
fekete piranha
késhal (bohóc, zebra, szellem)
gömbhalak (törpe, zöld, stb)
sokúszós csuka (nílusi, gyöngyházas)
arapaima
arowana
édesvízi rája
édesvízi muréna
borneói harcoshal
békaszájú harcsa
pillangóhal
Tequila fogasponty
kígyófejű halak (de ezt tilos tartani)
békés harcoshal
zebraharcsa
hirtelen csak ennyi jutott eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!