Milyen különleges akváriumi halak vannak?
Szeretnék venni itthonra 1, vagy 2 halat. De ezúttal nem a szokásos, amolyan "minden kisállat kerekedésben megtalálható tömeg halat" szeretnék... Milyen különleges, gyönyörű ( akár ritka) halfajták vannak? Természetesen akváriumba valót.:)
A poénos kedvű válaszolók kerüljenek. Előre is köszönöm!:)
Különleges van kismillió viszont amiből 1-2darab jól érzi magát kevesebb.Vannak nagyon szép amcsi sügerek például párban az 2 de mondjuk akkora aksi kell nekik mint amúgy 100 kishalnak :DD De lehet tudsz szerezni vadonfogott bettákat is na azok igazi ritkaságok.Amúgy amik különlegesek szerintem:levélhal,zöld gömbhal,ráják,arrowana,arapaima,óriás plecok,és minden ami nagy és ritka :DD Természetesen a felsorolt halak nem kis aksiba valók mivel pl arapaimat nem tennék 2000liter alá :) Ha csak kis helyed van akkor vad betták,ikrázó fogaspontyok L-es harcsák,vad coryk stb.
Viszont azt előre megmondom hogy ezek a halak nem is a "minden állatkereskedésben kapható halak" árában vannak.
Paradicsomhal - édesvízi, mandarin hal - sós vízi, ezeket Budapesten még egyik állatkereskedésben sem láttam, pedig elég sokat végigjártam már szép halak után kutatva.
Mondjuk nekem a sziámi harcoshal a kedvencem, azokból is vannak különlegesek, amik itthon nem elterjedtek. Neten tenyésztőktől tudsz nem tömegpéldányokat rendelni belőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!