Lehet valahogy (szűréssel stb. ) házilag lágyítani a vizet?
Oké. Nem vizsgállak csak akartam tudni hogy mit gondolsz.
A viz keménysége a benne lévo kalcium mennyiségétol fugg. Ezt a kalciumot csak szuréssel lehet eltávolitani. A forralás természetesen nem fog mukodni hiszen forralás kozben a viz elpárolog és a kalcium megmarad szóval sokkal keményebb vized fog maradni mint induláskor. Sok kulonbozo szuroket lehet kapni, de nem olcsóak.
Kedves utolsó, javaslom olvass át egy általános iskola 7. osztályos kémiakönyvet.
A forralás jobb mint a semmi, a változó keménység teszi lúgossá a pH-t és a legtöbb díszhalnak elsősorban a pH miatt problémás a magas keménység. De az igazi ha az állandót is csökkented, mert az összes oldott anyag nagy részét az adja. Maximum 10-20 liter heti vízcserénél a kevertágyas gyanta a praktikus megoldás, fölötte megéri ozmoszűrőt venni.
Ez pedig Platypus barátunknak.
Ideiglenes keménységet a kalcium-hidrogén-karbonát oldat okozza. Ezt el lehet távolitani forralással.
Állandó keménységet kalcium-szulfát oldat okozza amit nem lehet forralással eltávolitani. A vízet lehet lágyítani kristályszóda használatával, vagy ioncserélő gyantával.
Emberek, Emberek! Kérlek Titeket, ne kezdjetek személyeskedni a kérdésem alatt!
Igazából fogalmam sincs, hogy kinek van igaza, de nagyon köszönöm, hogy segíteni próbáltok a legjobb tudásotok szerint!
Nem akarok szónokolni, sem senkit kioktatni, csak kérlek, hogy ha valakivel nem értetek egyet, azt normálisan, csipkelődés, szúrkálódás nélkül beszéljétek meg! Mégegyszer köszönöm!
---------------------
Mennyibe kerül egy ilyen gyanta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!