Miért nem eszik a sziámi harcoshalam?
Egy hete vettem, és nem eszik semmit. Tetra-(Bettáknak) való ételt kap, és vörös szúnyog lárvát, amit a kereskedő ajánlott.
Kezdek aggódni, hogy elpusztul. Valamit esetleg tudnék tenni?
Ha nagyon fontos a hal, vagy megszeretted, pici esélye lehet, de ez azonnal kell.
Annyira magas lehet az ammónia szint, hogy a kisebb részleges csere nem segíthet, az el nem fogyasztott haltáp is ront a dolgon.
Kellene minél előbb egy 60-70% vízcsere, tehát éppen maradjon a betta alatt víz, persze ehhez állott víz kellene megfelelő hőfokkal.
B.joci összefoglalta a lényeget.
Hát, ez a boltos csak szeretne érteni hozzá. Tud ő az ammóniáról? Ha kicsi az akvárium, és nincs semmi szűrés, még élő növényeket sem rakatott, szerinte az ammónia csak úgy elillan, vagy mérgezi folyamatosan a szerencsétlen halat?
Ez a boltos nem tud semmit a folyamatokról az akváriumban. Az x évig foglalkozást gondolom úgy értette, hogy x éve van boltja, vagy csak ő az eladó, és talán látott bettát is 1 literes poharakban, de nem nézett utána semminek... Csak gyakorlati tapasztalat nem ér semmit, nagyonb tévútra tud vinni, kell elméleti ismeret, vagy olyantól is tájékozódjon, aki ebben otthon van.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és tanácsot!
Hihetetlen mennyien segítettek! Hálás vagyok! :)
A mai nap folyamán Bo nagyobb akváriumot, vízszűrőt, tiszta vizet kapott. Még nem evett, de remélem lassan helyrejön. Szemmel láthatóan gyorsabban mozog, mintha élvezné.
Abba a "boltba" pedig többet nem megyek vissza, az biztos.
És még lenne 2 kérdésem, mert ennek nem találtam nyomát sehol.
1. A vízszűrő mellett akkor mehet majd a vízmelegítő egyszerre?
2. Világos, vagy picit sötétebb helyen érdemes inkább az akváriumot tárolni?
1. Természetesen
2.Kezdő szinten inkább sötétebb.
Amúgy világításod és élő növényeid vannak? Baromi sokat segítenek.
Van növényem is és lámpám is.
Köszönöm a tanácsot! Hígítani fogom a vizet, ahogy írtad!
Hihetetlen milyen jó fejek vagytok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!