Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 112L akvárium berendezésében...

112L akvárium berendezésében kéne segítség. Milyen halak legyenek? A halakból mennyi? Belső vagy külső szűrő, milyen árban vannak? Élő növényzettel szeretném. Kezdő akvarista vagyok.

Figyelt kérdés

2014. júl. 29. 13:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Jó szűrés mellett:

12 vörösneon, 6 balthasú lazac, 6 corydoras.

Vagy 15 vörösneon, 1 pár apistogamma, 6 corydoras.

2014. aug. 1. 10:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Bocs az offért.

Joci szép a 115 lityis akvárium. Ha kész lesz a nagy akváriumod az én botiáimat is befogadhatnád:)

2014. aug. 1. 10:19
 13/20 Lucca0313 válasza:
Ha színes akváriumot akarsz: 10-15 vörösneon, 10-15 simaneon, 5-6 anci, 6-10 zebradánió
2014. aug. 1. 13:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Lucával ne foglalkozz. Túl sok hal, különböző hőmérséklet igénnyel, 6 anci rendezne éjszakánként felfordulást. Lehet a mennyiséget illetően már kicsit én is túlzásba estem,de majd kijavítanak.
2014. aug. 1. 14:08
 15/20 A kérdező kommentje:
Jólvan köszönöm a válaszokat megrendeltem az askit bútorral és érdekelne hogy mit vegyek még hozzá és milyen árban lehet azt kapni és milyen márkájú legyen, típusú ! Előre is köszönöm! :)
2014. aug. 1. 14:37
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem tetra külső szűrőm van, én azt ajánlom. Aki elégedett a szűrőjével az úgy is a sajátját fogja ajánlani, neked kell tudni mennyit szánsz rá.

Saját véleményem, h ettől jobb szűrőt ennyiért nem veszel:

[link]

Kell még bele 2 liter siporax és tökéletes lesz a szűrésed.

Szükség lesz még egy 100-150w-os vízmelegítőre.

pl; [link]

Világítás:

[link]

Ebbe már fénycső is van, arra se kell költeni.

Talajnak manado, növények megháláják: [link]

Kövek, gyökerek mehetnek bele:

[link]

[link]

Háttér ízlés szerint, fekete, esetleg 3d-s.

2014. aug. 1. 15:04
 17/20 anonim ***** válasza:

A tetra ex 800 ár érték arányban nagyon korrekt. Én a JBL szűrőt mondanám még mellé, [link]

Nekem van mindkettő, nem szoktam konkrét típust mondani, Mindkettő jó, a tetrába kell pelron watta ha olyan tiszta vizet akar valaki mint amilyen a jbl szűrőből kijön perlon nélkül ennyi a fő különbség.

Mindkettő néma, ritkán kell őket takarítani, stabil német márkák.

Esetleg még ez: [link]

Nekem 200 literes akvába brutálisan tiszta vizet produkál, erős, korrekt, könnyen kezelhető, nem szorul semmije.

"Amerikai biotóp"

Nekem még nem igazán fért bele az időmbe biotóp, több hónap utánajárást igényel, nagy rutint kell hozzá.

Amúgy gyönyörűek fotón, nekem a fekete vizes nagyon bejön.

[link]

Szerintem kezd egy sima társas akváriummal, dús növényzettel ami a fényedhez van igazítva, pár év múlva nekiugrasz egy biotóp akváriumnak ha tetszik az egész akvarisztika.

[link]

2014. aug. 2. 16:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Persze függetlenül a biotóptól amit a # 11 válaszoló javasolt jó hal ügyileg.

A biotóp egy összkép, a természet egy szelete, növények, kövek, halak, gyökerek stb

Példa lehet, hogy ázsiai növények, afrikai fák kerülnek be az akváriumba, ha nem kimondott biotóp a cél akkor ezek lényegtelenek.

Én még soha nem figyeltem egy adott növény honnan származik, az a lényeg, hogy a világításom, tápozásom megfeleljen neki. Tehát nekem és az akvaristák jelentős részének társas, társas növényes, akváriuma van.

Én a biotóp akváriumról lebeszéllek, nem mindig lehet kihozni belőle amit az ember szeretne.

Teljesen elvan egy ázsiai hal egy dél amerikaival, a növények is passzolhatnak.

Nekem van Délkelet-Ázsia gurámi, Dél-Amerika páncélos harcsa, teljesen elvannak, levegőnek nézik egymást, akváriumban ez a lényeg.

2014. aug. 2. 16:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe a Vörös és fekete fantomlazacokat, rózsa és citromlazacokat mert azok gyönyörű és aktív halak. Nekem egyenlőre még csak csak Rózsalazacom van de őket is nagyon megszerettem. Még pozitívumként említeném, hogy a rózsalazacaim garnélák és endler guppi növendékek között voltak eddig és nem bántották őket. Külső szűrőkhöz meg annyit tennék hozzá, hogy az Atman CF is bevált nekem de ha tehetném valószínű, hogy JBL-t vennék mert jó áron van és alacsony a fogyasztása.
2014. aug. 8. 09:00
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben és a lazacokat milyen nagyobb testü halakkal lehet összetenni ha lehet? :)
2014. aug. 8. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!