Szeretnék aranyhalakat, mekkora felelőséggel járnak?
Biztos lesz kimerítőbb válasz is, de néhány szóban.
Elég néhány naponta etetni. Egyéb foglalkozást nem igényel, ha megfelelő gépészet tartozik az akváriumhoz.
Víztisztító, levegőztető, és víz melegítő.
És innentől bonyolult a kérdés. Minél nagyobb az akvárium, és minél profibb tisztító berendezés van, annál ritkábban kell takarítani. Amíg egy kisebb akváriumot 3 hetente, addig egy nagyot, akár elég félévente, évente takarítani.
Már bocs,de akkora baromságot rég hallottam mint amit az előző írt...Egyrészt nem kell fűrés,hidegvizi halról beszélünk ugyan is...Mártészt kis akváriumot(10l-est is hetente kell 30%ot vizet cserélni,továbbá a nagyban is hetente kell cseréli,pl egy 100literesben...) Tehát heti 30%vízcsere.heti 6nap etetés.Ez 1perc amíg beszórod a cuccot... a vízcsere kb 10perc hetente.Minimum,Alsóhangon a legkisebb akvárium 100(azaz Száz) literes ami aranyhalnak kell.Tudom,van aki gömb akiban tartja,és már 2hete jól elvan,és másnak meg egy hónapig is élt benne,DE nagy akvárium kell neki.A vízcsere szűrő levegőztető mellett is kel.Pontosabban az elektronika alap hogy kell...Sokat ezsnek sokat üritenek.Hamar nagy dzsuva lesz,tehát aljzatporszívózás kell,hetente,ezzel együtt a víz 30%át már le is szívtad.Az elektronika:
Szűrő,levegőztetés,világírás.Ezen tul kell talaj,kell a hal,kaja,akvárium,és egy két hidegvizi vastag növény.az egész egy oylan 40-50e ft lesz.és ez a 100literrel számolva.És ebben sem mehet csak 3-5 hal...Hamar,nagyra nőnek...Én nem aranyhalat tartanék a helyedben,hanem guppy-t,egy viszonylag kis akváriumben(40-50L)De ha nagyobbat megteheted hogy veszel akkro nagyobbat.De ez az eset talán drágább...Más talaj kell,több növény,több hal,és kajábol sem aranyhal táp hanm ilyen olyan kaja kell...Minden esetre ha már megan az aki,meg minden,nem sok ráforditást igényel.Pénzben kifejezve.Amugy,1 dologra világitanék rá.Azt mondod nincs sok időd.nem tudsz rá idő forditani.Akkor minek akvárium?Az akvárium azért van hogy le ülj elé és elnézegetsd órákon át,nem azért hogy bosszut okozzon h a kevés idődet is elveszi a vízcsere,lecseréled azt mész TV-zni.Ere időt kell forditani,és ha nincs időd,pont a lényegét veszíti el a dolog.A lényege h pihentet hogy nézed.de nem lesz időd nézni sem...A legstrapabíróbb hal amugy a guppy.Szia
14:09-es: kösz a lekezelő stílust, írta a kérdező, kevés ideje jut rá, én úgy értettem, hogy amikor összeállítja az akváriumot, feltölti vízzel, kimossa az aljzatot, betelepíti növényekkel, stb. az elvesz sok időt, majd fél napot.
Kis akváriumnál kevesebb időt vesz el, de többször kell kitakarítani, a nagyra elég egyszer sok időt fordítani, és már csak pár órát kell vele foglalkozni havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!