A guppik megnyirbálják az aranyhalakat?
Figyelt kérdés
2010. nov. 12. 07:12
1/8 anonim válasza:
Kizárt. A guppi az egyik legbékésebb hal, senkire nem támad rá, ráadásul ha akarna sem tudna kárt tenni egy aranyhalban. Inkább fordítva, egy nagyobb aranyhal szemrebbenés nélkül bekapja és jóízűen elfogyasztja a kisebb guppikat.
2/8 anonim válasza:
Megfelelő tartás mellet már csak azért sem tudnák bántani őket, mert a guppik egy 25 °C-os vizű akiban vannak, az aranyhalak meg egy 15 °-osban, és nehézkesen úsznak át az üvegen :))
3/8 anonim válasza:
Ja hát igen, ez meg a másik. Ott a pont! :)
4/8 anonim válasza:
és ki mondta, hogy az aranyhalnak 15 fok az optimuma?
5/8 anonim válasza:
Én hallottam olyanról, hogy a guppi kicsípte az aranyhal szemét. Gondolom ilyen teleszkóp szeme lehetett, ami nem hagyta nyugodni a kis vérszomjas guppit.Múltkor pedig saját szememmel láttam a halkereskedésben egy behozott aranyhalat, aminek az egyik szeme hiányzott...
6/8 anonim válasza:
"a kis vérszomjas guppit" ugyan már :)
"és ki mondta, hogy az aranyhalnak 15 fok az optimuma?" Ezt, bár nem akarok más nevében beszélni de szemléltetésnek írták, mert az aranyhal köztudottan hidegvízi, optimuma legyen mondjuk 18 C a béke kedvéért, a guppi pedig trópusi, neki legyen 25 C. Nem férnek megy egymás mellett sem igényikben, sem vérmérsékletükben.
7/8 anonim válasza:
Murr!
Így van, a gyökeresen eltérő igényeikre utaltam, és arra, hogy ha v.ki a legminimálisabban figyelembe veszi a halak igényeit, lehetetlen, hogy ez a két faj találkozzon.
Ez olyn kérdés, hogy a pingvinek megnyirbálják a jegesmedvéket?
(az előzt nem méltattam válaszra)
8/8 Platypus válasza:
Egy aranyhal megnőhet 30 centisre. Még a kövér akváriumi agyontenyésztett változatok is hamar elérik a 15 centit. Egy guppinak esélye sincs bántani, sőt ha kisebb és nem elég gyors akkor aranyhalkajaként végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!