Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ecset alga ellen mit tegyek?

Ecset alga ellen mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az összes növényem "kiszőrösödött". Vettem bele Sera algaölőt de semmi. Mit tehetnék még? 120l az aksi belső szűrők, 2x48w a világítás.
2014. júl. 14. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
hypo vagy domestos én mindent azzal takarítok a penészt is kihozza
2014. júl. 14. 13:54
 2/10 anonim ***** válasza:
2014. júl. 14. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:

szia!

Én is így jártam. Igazából legelőszőr a szűrésed kell rendbe tenni (külső szűrő) utána a világítást. Aztán a rendszeres heti vízcsere+növények tápozása...

Ám én ezen a ranglétrán végigmásztam egy 200L-es akváriummal és nem jött az eredmény egészen ősz és tavasz között. Áprilisban teljesen szétbombáztam az akváriumomat és a növények jelentős (szőrös) részét kidobtam. Kisikáltam a hátteremet drótkefével+egy kis sósavas vízzel utána jól lemostam tiszta vízzel. Ekkor az eredmény az lett, hogy lett egy tiszta akváriumom kevés algával. Eztán jó sok melóm lett, alig tudok az akváriummal foglalkozni, vízcsere húsvét óta 2x volt és azóta nincs ecsetalgám! Érdekes dolog, nem tudom mi történt de eltűntek szerencsére! Ami lehet, hogy mostanában a víz hőrmérséklete nem ingadozik annyit, mert télen napközben 22 fokra fűtöttem fel a vizet csak. Most pedig szerintem olyan 25 fok körül lehet. Nálam valószínűleg a melegebb víz miatt tűntek el az algák! Jah és Happy Life Algaregulárt öntöttem a vízbe miután kitakarítottam, de előtte is öntögettem, de attól csak elbarnultak az algák, nem tűntek el!

2014. júl. 14. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Biztosan ecsetalga? A staghorn alga is ilyen szörös, csak az hosszabb szál! Ha tuti ecsetalga, akkor lehet próbálgatni, de nagyon masszív jószág...

Szerezz be: Crossocheilus siamensis - Sziámi ormányosmárna halakat

Ha csak növények vannak, megpróbálhatod a 3-4 napos "teljes sötétség" módszert. Vastag pokróccal takard le az aksit, semmi fény nem mehet be!!!!

Nálunk vannak halak, ezért ezt kizártuk, mint lehetöség.. gép helyett folyékony CO-zással kb. 3 hét alatt mind eltünt! De ez mellett naponta ki kellett venni a nagyon benött leveleket! Állítólag, ha kiveszed a növényeket és hidrogén peroxiddal átmosod, az is hatásos, de különösen alaposan mosd le a vegyszert!

A fény 4-5000K körüli legyen, vannak külön növényes csövek!

2014. júl. 14. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Elfelejtettem mondani, hogy illene egy jobb külsö szürö ekkora akváriumhoz.. Eheim, vagy esetleg az olcsóbb Tetra..

Olvasom itt más tanácsát.. A belsö hátteret felejtsétek már el, minden megtapad rajta és a ragasztás réseiben, egyszerüen csak teljes szétszedéssel lehet normálisan lepucolni és véleményem szerint egy növényes akváriumban gusztustalan is! Egy sügereshez megfelel, de a növényesben sokkal élénkebb flóra van!!!

2014. júl. 14. 14:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Még mindig 4. vagyok..

akvakertesz.hu

Itt olvass elöbb rengeteget, majd ha még mindig nem megy kérdezz... ha igazán érteni szeretnél hozzá! :)

2014. júl. 14. 14:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Lehet hogy a teljes kitakarítást csinálom meg. 2hetente részleges vízcserét csinálok.
2014. júl. 14. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem tettem bele semmilyen szert. Tök ugyanilyen aksim volt, csak a fényerőm volt kevesebb. Nekiálltam a gyakori vízcseréknek (heti kettő) pár hétig. Emellett pengével lekapartam az üvegről az algát, s a növények azon leveleit, ami algás volt, levágtam. Nem dobtam ki egyiket sem. Plusz vettem 4 db sziámi ormányosmárnát, ami úgy ette az ecsetalgát, öröm volt nézni. Pár hét után teljesen visszaszorult az alga.
2014. júl. 15. 08:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem kell kitakarítani, a 2x48 watt rengeteg, ez csak erős külső szűrő, esetleg kémiai védekezés (puringen) valamint nagynyomású co2 rendszer mellett működhet, alacsony ph értéken, 7 ph alatt savas kémhatású vízben ahol az ammónia ammónium.

Ha nincsenek meg a fenti feltételek akkor soha nem lesz más az akváriumodban csak alga, a sera algaölő csak ront a helyzeten mivel réz tartalmú ami irtja a baktériumokat.

Tehát ne szedd szét, felesleges kitakarítani, főleg ha halak vannak benne, egy restart megnöveli az ammónia szintet, szerencsésebb esetben rengeteg algád lesz, több mint most, ellenkező esetben a halak pusztulhatnak.

Röviden nem jó a technikád, 2x48 watt-120 liter, ehhez co2 , erős külső szűrő, lágy víz macro tápozás.

2x24 watt- külső szűrő, co2 nem szükséges, macro táp lehet.

2x18 watt belső szűrővel alul telepítetten működhet, halakkal elég egy mezei káliumos táp.

NE takarítsd ki! NE használj algaölőt!

Milyen halak vannak, szűrőnek mi a típusa, milyen nővénytápot használsz?

2014. júl. 15. 18:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Algaölő felesleges, az csak elkendőzi a problémát. Ha alga van, akkor ott más a baj, és úgyis újra jelentkezni fog.

Nekem 60 literben is egy erős külső szűrő van, és soha nem volt algám 2 év alatt, pedig 60 liter fölött van 96 watt világítás.

Milyen növények, milyen halak, és mennyi van benne? És milyen belső szűrök?

2014. júl. 15. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!