Kérdés. Hogy birom megoldani egy 10L növényes akvárium led világítását? És szűrésnek jó ha egy vízpumpára rá teszek egy pet palackot amibe szűrőanyag van?
Világítás pl.:
Akkor már inkább egy szivacsot húzz rá, bár szerintem egy 10 literes akváriumba elég egy légpumpás szivacsszűrő is.
Világításnál a lument, fényerőt is kell nézni, 10 liter fölé a 9-11 watt compakt izzós csíptetős lámpákat szokás tenni, nekem is az van fölötte.
Legalább 500 lumen fény legyen, példa ilyen: [link]
Vagy ilyen: [link]
Leednél 9000-1000 ft egy 3x3 watt led modul, az már jó lehet, de a trafó nincs benne, az tud 500 lumen fényt, lehet még sok is mert a led fénye eléggé koncentrált.
"OSRAM DRAGONPUCK LED MODUL 5700K 9W"
Példa lehet ilyet elfogatható formába csinálni: [link]
Szűrés, legegyszerűbb a hátsó polcos szűrő, rövid próba: mint a vízcserénél megszívod a tömlőt, folyik a vödörbe a víz, felemeled a vödröt az akvárium peremével egy szinten legyen majd beledobsz egy pumpát, rövid tömlő a pumpára, bedug és kész a hátsó polcos szűrő.
Fentit kell elfogatható formába önteni, megtölteni szűrőanyaggal.
10 literes akváriumba nem mutatna jól szerintem a pet palack.
Most azert nem fogok venni légpumpát külön erre
most csak van egy felesleges víz pumpa
# 1 válaszoló, bár anonim vagy de ódákat zengek majd a linkedről, 1 éve lesem a munkahelyemre felszerelt 150 wattos led reflektor fényét, amely bevilágítja az egész udvart, a fém halogén 150 watt refik csak gyertya lángok mellette.
Ilyen: [link]
Folyamatosan kérdezem a villanyászokat kisebb létezik-e.
Még 1x köszi a linket, 6500k, 10 watt, 900 lumen több mint tökéletes.
Kérdező ez neked is jó.
#2 nek
nekem van egy olyan magas befőttes üvegem mint az aksi, és jó széles. Az annak megfelel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!