Ti hogy látjátok?
Kissé nevetséges ez a megállapítás.
A siporax ezer éve bizonyítottan jó szűrőanyag. A nitrifikáció és a baktériumfilm nem változik, hogyan lenne képes egy jó szűrőanyag elavulni?
Van sejtésem, melyik fórumon olvastad ezt, az a szemlélet számomra nem akvarisztika, hanem péniszösszemérés.
Bocsánat.
Egy növényes akváriumba ahol kevés a mechanikai szennyeződés oda tökéletes egy "golyóforma" porózus anyag, az hogy elavult elég meredek kijelentés, aki az eladásából él annak elavult persze, siporaxot megveszed és ennyi.
Pont a növényes fóromon a szűrőanyagok nagyító alattban tesztelték a siporaxot, 5 ! éve használatban levő karikáról van szó, teljesen jó állapotban volt, nem volt eltömődve.
Ha 5 év használat után teljesen jó akkor miről beszélünk?
Vettem egy szűrőt, talán eheim substrat pro volt benne de nem biztos, betettem a gurámik alá, ment az egész 2 hónap használat után a wécébe, használhatatlan lett.
"valaki egyenesen csak mechanikai szűrésre ajánjla :)"
Erősen ajánlott betenni, ha az "ominózus" profi szűrőanyagok eltömődnek legyen valami szűrés azért.
"Egyik teszten állítólag a matrix lenyomta csúnyán a jbl és az eheimet is."
De mit teszteltek?
Nálam példa az egyik akva, etetek napi 3 fagyasztott kocka kaját, 1-2 alga tabi, plusz zöldség, sokáig tesztelve lett az ammónia, mindig nulla volt, vízügyi főiskolán mérték, 2 éve használatban lévő siporax.
Akkor a "0" közeli ammóniától van jobb, mehet mínuszba is?
Szerintem hülyeség az egész elmélkedése a fórumnak, el akarják adni a többi szűrőanyagot is.
A mai szűrőanyagok szinte mind jók, a sipraxnak a formája előnyös, főleg társasban.
Példa a siporax mini a legrosszabb bio szűrőanyag ami létezik, serafil 120 szűrőbe tettem, 4 rekesz, a legfölsőbe került, sok szivacs után, teljesen beállt, az egész rekesz, egy massza volt az egész, használhatatlan.
Tehát az akvárium terhelésén, a szennyeződés mértékén múlik melyik szűrőanyag jó.
Növényesbe lehet én is eheim, vagy matrix szűrőanyagot tennék.
De egyszerű amelyik a lenti két dolgot tudja az számomra, illetve a társas akváriumosoknak jó, a többi kuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!