ODYSSEA világításról kérnék véleményeket. Bárki használja?
Mekkora az akvárium? Ezzel lehet jobban jársz:
Sokan használják, mert az egyik legjobb ár/érték arányú lámpa.
A 2. linkjét érdemes megnézni, ugyanaz a lámpatest, ugyanaz a gyártmány, kicsit nagyobb, viszont szabvány t5-ös fénycsövek mennek bele.
Amit te néztél, abba nem tudom, milyen fénycső lehet.
A trópus szeged elírta, mert a leírás nem arról szól ami a cím. A címben 1x36W szerepel. A leírásban pedig 2 fénycsőről makognak, ami csak a 24 wattos lehet, de maga a lámpa 60cm hosszú és 80centire lehet kihúzni. Bár igaz, hogy akár egy 50 széles akváriumra is rá lehet tenni (ahogy ők írták), de akkor lelóg a két vége 5-5 centit. Pont 60centisre nem lehet rátenni, mert arról pont lecsúszik. 65 szélesre már rá tudod tenni. Ha pedig kihúzod a lábait 80-ra, akkor kicsit homorú lesz, mert annyira nincsenek erős lábai, de azért én még rá tudtam tenni 80 széles akváriumomra is, kicsit félve.
Ez is jó leírás róla:
#5. válaszoló, nem jól írod, ne kavarj, mert így is alig lehet követni! :)
Szóval.
A trópus szeged egy dolgot ír rosszul, azt, hogy 2 fénycső lenne benne.
1 fénycső van benne, valami ilyen:
Csak ezekhez a lámpákhoz van egy sablon duma, amit mindenhova odaírnak, ezért másolták be ide is.
A méretét is jól írták, ez nem 60-80 cm-es!
A #2-es, és az #5-ös válaszoló linkjében tök ugyanaz a lámpa szerepel, csak a green aqua-ban rosszul írták a nevét.
És ezek egyike sem azonos a kérdező linkjében szereplővel!
Ja vagy úgy. Ha ez ugyanaz, akkor nekem itthon van "Osram dulux L36W blau" és "dulux L 36W/865 dayligh" fénycsövem. Ezek rövidek és erősen világítanak, de nekem nagyon növesztették az algákat mind az édesvizi, mind a tengeri akváriumban, ezért nem tudtam őket használni. Csak a szárazföldi növényekhez voltak jók télen, mert ott nem volt mit algásítsanak. Akváriumhoz jobban szeretem a T5 fénycsöveket.
OFF: itt van Trópus szeged másik kvíz játéka, ebben is ki kell találni hogy mi az elírás:
Nekem az volt a megtévesztő, hogy nem tudtam hogy ugyanabba a burkolatba többféle fénycsövet is belevarázsolnak.
Úgy látszik van belőle Dulus-os, T5-ös, Led-est is el tudnék képzelni hiszen beleférne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!