Kezdő akvarista lennék, már sok helyen olvastam h hogy kell telepíteni egy akáriumot, de ellentmodásokba ütkötem, (mennyi vizet és mikor cseréljek, felforraljam előtte vagy ne? és még hasonlók.
hogyan telepítsem? meddig érleljem a vizet? ha valakinek van türelme akkor leírhatná nekem vagy írhatna egy emailt. :()
Még annyit tennék hozzá,hogy a betelepítés előtt én Sera Nitrivec-ket is adagoltam a vizbe,hogy megjelenjenek a hasznos baktériumok.Így tényleg elég 2 napot várni a betelepítéssel.
Igen az akvárium betelepítésénél használj sera termékeket.Pontos nevüket nem tudok mondani.
Ha élő vizinövényeket akarsz betelepíten akkor a halasboltban árulnak az akváriumba való Sera aljzatot amibe a növényeket kell elülteni.Azt is ugy kellhogy csinálsz egy lyukat az ullyaddal és csak a gyökere legyen benne miután elültetted egy kicsit de nagyon kicsit húzd felfelé hogy a gyökerek lefelé álljanak.Ezen kívül még a halasboltban vett gyökereket és köveket is rakhatsz oda hogy a halaknak legyen elbújási lehetőségük.
Akvárium feltöltése vizzel.Lehetőleg ugy csináld hogy az elültetett növényeket ne sodorja el a bele engedő vizet valamelyik kőre engedd ugy nem sodorja el a növényeket.Amikor akváriumot kell takarítani azt is úgy csináld hogy az a cső amin leengededd a vizet ne szippancsa fel a növényeket.És fontoss hogy akvárium takarításnál nem szabad kivenni a növényeket vagy átültetni máshova mert elpusztulnak!
Minden akvárium takarítás után kell trágyázni a növényeket.Árulnak a halasboltban trágyázó cseppegtetőt vagy tablettát amit az aljzatba kell tenni.
Ha kis akváriumról van szó akkor hetente egyszer kell kitakarítani ha nagy az akvárium elégg kéthetente.
A haltartás:
Lehetőleg könnyen tartható halakat vegyél.Ime néhány könnyen tartható halfajta: Guppi,gurámik,neonhalak,Plattik,Vitorláshalak stb.
Vitorláshalak azok nagyra megnőlnek és nem szabad kisebb halakkal tartani.Ha kicsi halakat tartasz javaslom hogy vegyél az akváriumba melléjük algaevő halakat és Páncélos harcsákat.Az algaevő halak a vizinövényekről,kövekről akvárium üvegéről letisztítják az algát a pácélos harcsa is kisnövésű hal a kajamaradékokat eszi meg így a kajamaradék ami az akvárium alján van amit nem esznek meg a halak nem fog szétbomlani meg szétrohadni mert a páncélosharcsák megeszik.Szóval ők tisztítják az akváriumot.Vizicsigák is algát esznek de őket nem ajánlom mert velük nekem is meggyült a bajom.Mert régebben vettem 4 darabot csak aztán nem gondoltam hogy megnőlnek tenyérni nagyságúra nőttek meg még szerencse hogy nagy akváriumom van.Meg olyat is csináltak hogy az egyik kimászott az akváriumból és elpusztult szóval vizicsigát nem ajánlom!
A halak etetése: Nos igen az a tévhit hogy egy nap egyszer kell nekik adni.Pedig nem igaz.Naponta kétszer kell nekik adni reggel és este se többet se kevesebbet.
De ha több infót szeretnél tudni az akvárium tiszításáról,berendezéséről,halak ápolásáról akkor a halasboltban kérjél Sera kézikönyvet.Nekem is adtak négyet olyanok hogy Egészséges díszhalak,Akvárium természethű ápolása és vízszűrés,halak egészsége,meg azt hiszem a negyedik az akvárium berendezése. Szoval a halasboltban kérjél ilyen kiskönyveket és ott le van minden írva részletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!