S. O. S HEEEEELP, van egy kb 7 éves albínó márványsügérünk és egy 1,5 éves párja,2 napja nem akar enni eddig soha nem csinált ilyet. Mit tegyek nagyon a szívemhez nőtt nem akarom hogy baja essen! Lehet csak azért csinálja mert idős lehet? Vagy miért?
Ilyen nagytestű halaknál én kb 6-8 havonta csinálok egy 60%-os vízcserét, van a heti 20-30% de az attól még felhalmozódhatnak dolgok, nitrát, foszfát, nehézfémek, ez okozhat rossz közérzetet, esetleg mérgezést a halaknál.
Ha nagyobb vízcsere van arra rákészülök, elrendezem a szűrőt, majd lassan töltöm fel, sokszor, keveset, nem tudok 100 literes hordóval rohangálni így vizelőkészítőt használok.
Gondolom nem lehet kicsi az akva.
Persze ellenőrizd a hőfokot, ha magasabb a hőfok akkor kevesebb benne az oxigén erősebb szellőztetés kell.
Ha nagyon felmegy a hőmérséklet hűteni kell az akvát ventilátorokkal fújatni a vízfelszínt.
Hát igen, a márványsügerek lefekszenek a földre ha kevés az oxigén, ők nem mennek fel pipálni inkább megfulladnak lent.
Most lehet hogy felmelegedett a víz, mivel nyár van és kevesebb lett az oxigén benne. Cserélj szerintem is sok vizet és nyomj bele sok levegőt. Mást nem tudsz tenni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!