Túltelepített az akváriumom? 140 literes. Jbl 1500-al szűröm, meg belső.
Jelenleg ezzel a szűrővel még optimálisnak mondható az akvárium terhelése.
Párosításban a ramirezikre és a botiákra figyelj, a botiák mindent alá ásnak, ha van egy kő az aljzaton, vagy fa, akkor ők ásnak alá egy barlangot, majd mindhárman be akarják préselni magukat alá, figyelni kell a dekorra mert könnyen rájuk omlik.
A ramirezi ha párba áll akkor ők is szeretik az ilyen helyeket, a botia elég félénk, hiába nagyobb a ramirezik kikezdhetik.
Jelenleg nem nagy a terhelésed, főleg ezzel a szűrővel, később viszont 3 botiára 2 fagyasztott kocka haltápot számolhatsz, utána fejenként 1 kocka. Ehhez a nitrát menyiséghez viszont növényzet kell meg víztömeg, a 140 literes akvában ez nehezen kivitelezhető.
A "befogadott" botia, nagyon tudnak alkalmazkodni az akvárium méretéhez, a bruttó térfogat 10%-a átlag a testméret, 70 literben 7-8 cm, 140 literben nem nőnek nagyobbra 14-15 centinél, ha át kerülnek egy nagyobb akvába akkor elég gyorsan utolérik magukat, az a 8 centis gyorsan megnő 15 centisre.
A botiák ha éhesek, nem kapnak eleget akkor frappáns kicsi lukakat ütnek a növényeken, "konfetti"
"Túltelepített az akváriumom?"
Jelenleg nem, de az óra ketyeg, 3 darab 15 centis botia nem kicsi terhelés, pakold tele jól növénnyel.
Egy helyi szaki nekem azt mondta, alkalmazkodnak, de az életkor is lerövidül.
Amúgy 1 cipőben járunk, én is elkövettem a "befogadtam" hibát 6 hónapja. A helyzetem annyiból rosszabb volt, hogy pici koruk óta ismertem a halakat, 2 évesen akarta őket szanálni a hölgy, kellenek vagy lehúzza őket a wc-n alapon botia tulaj lettem, lassan szembesülök minden következményével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!