SOS! Féregszerű állatkák másznak, ugrálnak inkább az aksi üvegén. Hatékony pusztítás?
Biztos létezik más megoldás is, hallottam már kutyáknál használatos féregtelenítőről is.
Ki kell venni a szűrőt, halakat, növényzetet egy nagyobb edénybe átpakolni, a szűrőt járatni, az akva vizét egy nagyon apró szitán átszűrni.
A maradék vizet a férgeknek élhetetlenné kell tenni olyan szerrel aminek nincs vagy csekély a kockázata, só, ecet, forró víz, utána 100% vízcsere 2 alkalommal egymás után.
Ha megvan, vissza a szűrő, növények, akvárium víz, halak.
Nálam egyszer volt ilyen garnélásba, kicseréltem a porlasztós szivacs szűrőt motoros belső szűrőre és eltűntek.
A só, ecet, annyi legyen amitől látod, hogy elpusztulnak.
Persze a forró víznél nem kell ecet vagy só.
A manőver után jó lehet egy baktérium kultúra, a halaknak, garnéláknak kevesebb kaja 1 hétig, heti 2x30% vízcsere eleinte mivel a kezelés kiirtja a talajban lévő bacikat valószínű.
Nálam is csak garnélák voltak az akvában, kialakult az üveg és a talaj között egy áramlásmentes rész ahol megjelentek, de ahogy jöttek olyan gyorsan el is tűntek, máshova etettem, gyakoribb vízcsere, figyeltem, hogy ne legyen mulm.
Nem hinném, hogy kárt okoznának a garnélákban, irtás csak vegyszeres uton lehet, gyakorlatilag méreggel, vagy esetleg mechanikus út, példa egy lejárt bank kártyával lentről fölfelé végighúzod az üveget.
Esetleg van a fenbendazol féregtelenítő : [link]
Itt a fórum: [link]
Planária van de lehet nálad is használ.
Jó lehet még a cestal plus de ott ki kell szerintem szedni a garnélákat csapdával.
Gondoltam, hogy nincsenek halak, bármelyik mindenevőnek csemege lenne, akár egy fejlettebb páncélos harcsa lerendezné a férgeket, csak ugye a kicsi garnik:(
Ha esetleg van otthon halad szedd ki a garnikat és tegyél be egyet koplaló nap után.
Garnéla csapda: http://www.youtube.com/watch?v=Xb_k2Wg9ayI#t=186
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!