Most szülni fogg a guppim?
Figyelt kérdés
Hellosztok! Ma vettem észre. Eddig a guppimnak nem volt nagy hasa. Napok óta olyan hasa volt mintha egy gombostűnek a végét nyelte volna le. De ma meglátam a hasa után és még a farka előtt [remélem érthető volt :)] egy fekete foltot. Olvastam hogy van valami foltjuk a szülés előtt. Ezt értem de az a különös hogy a guppi nem csak a víz felszínén vagy alján úszkálna hanem össze vissza és elég gyorsan is mozog. Kérdésem akkor most szülni fog vagy nem? Ha nagyon kell megpróbálok képet feltenni róla.2009. dec. 30. 12:46
1/11 anonim válasza:
ha már "hordó" hasa van akkor igen :-)de tedd külön és figyelgesd mert az anyuka megeszi a saját gyerekeit :_D
2/11 Salx Narval válasza:
Ha nagy a hasa és fekete folt van a has hátsó részén, akkor terhes és szülni fog.Ha nagy a hasa és tobozszerűen szétállnak a pikkelyek, akkor hasvízkór, ebben az esetben azonnal kezelni kell.
3/11 A kérdező kommentje:
Hát figyeljetek még mindig nem vagyok biztos. :) És én az szeretnék lenni szóval a halnak a hasa kicsit sötét a hasa vége is de a hal gyors és nem csak a víz felszínén uszik sem az alján össze vissza. És gyorsan mozog. A hasán a pikelyek nem állnak szét Mit tegyek hogy bebizonyosogyak róla? Ja még anyit hogyha télleg terhes és ma lett fekete mikora várhatóak a kis guppik? Am a halakat karácsonyra vettem nem olyan rég vannak együtt.
2009. dec. 30. 13:21
4/11 anonim válasza:
Attól, hogy még csak karácsonykor vetted, a boltban is pározhattak.
Pontosan úgy sem lehet időpontot mondani. Ha ellik, akkor ellik.
Vigyázzál, ha meg akarod tartani a kicsiket, akkor rakd át az anyát ellés előtt egy kis méretű akváriumba, mert az anya és a többi hal meg fogja enni a kicsiket.
Szülés után pár nappal már tudod a kicsiket etetni direkt nekik gyártott haleleséggel.
Ja és az állatok nem terhesek, hanem vemhesek
és nem szülnek, hanem ellenek.
5/11 A kérdező kommentje:
Bocs most vettem észre mekora baromságot írtam csak agódok is izgulok is [első halam]meg örülök is. :D Köszi a Válaszokat ja és a kérdésem még hogy mivel szilveszter van mivel etesem majd őket mert semmi nem lesz nyitva?
2009. dec. 30. 13:42
6/11 A kérdező kommentje:
Hellosztok újabb változást vettem észre sokkal többet járkálnak utána a hímek ez is emiatt lehet? Szinte kergetik de nem bántják.
2009. dec. 30. 14:42
7/11 Salx Narval válasza:
Elevenszülő halak vannak, mutass egy cikket ahol eleven ellőként beszélnek róluk.Nagyokos! Nem lehetsz ennyire tudálékos.
8/11 Salx Narval válasza:
Nem vettél semmi halkaját? Ha kergetik, akkor nemsokára lesznek kishalaid,ne izgulj.Van hóvá tenni a kishalakat?
9/11 A kérdező kommentje:
Találnék neki helyet amugy meg csak szunyog lárvám van de az nagy lesz nekik nem tudta mhogy kishalaim lesznek :D szóval mi a tippetek mit adjak neki eni? És az anyukat mikor vegyem ki tőlük?
2009. dec. 30. 15:26
10/11 Salx Narval válasza:
Azonnal ki kell venni az anyát.A kicsiknek első nap keményre főt tojássárgát adhatsz és másnap már jó a szúnyoglárva is, ha porszerűre szétmorzsolod.Vigyázz ne adj egyszerre sokat, főleg a tojásnál vigyázz,naponta 3 alkalommal etess és midig keveset.Algát is találnak maguknak,úgy,hogy nyugi:D Közvetlen erős fényre érzékenyek, ha kell, árnyékold az akváriumot.BUÉK.SN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!