112 literes növényes akváriumba milyen fénycsöveket ajánlotok?
Beépített tetős, tehát 2x 18 wattos cső, és jelenleg van 2x 9 wattos víz alatt is használható konnektoros! Nem sokára cserélek mert 1 év eltelt!
Nézem hogy víz alattiból vannak ledesek:
[link] pl ez is!A 30d
az mit jelent mert wattot nem ír,30 wattnak felel meg vagy? Lényeg hogy elfér benne 1-2 ilyen cső is! De mikor kb. másfél 2 éve vettem a 2 víz alatt használhatót az 2 egyszer 9 wattos fehér.
mit jelent a lednél a d szám?
már 2 éve lesz ősszel h cseréltem...
Tökmindegy, de 2 Watt az nagyon semmi.
112 literhez kéne 5 Wattosból 2db, ha majdnem ugyanazt a fényerőt akarod elérni, mint a 2x18-as fénycsőnél, de lehet hogy kicsit gyengébb lenne.
5 Wattost máshol vettem, itt nem néztem, de az enyém nem vízalatti, hanem rendes ledes fénycső, asszem 1 csőben 1 sor van és 60cm hosszú. A párát bírja valamilyen szinten az enyém is, csak a vízbe nem lehet bedobni.
A LED-et jól gondoldd meg, ami olcsó hamar tönkremegy, ami drága meg tényleg drága.
A növényesek tényleg fél-egyévente cserélika csöveiket, bizonyítottan csökken a fényerő, meg a színösszetétel is, ezt nem tudom biztosan.
Növényesben kérdés ez, sügéresben nem igazán lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!