Kék gurámi került az akvárimba, guppik mellé kb 4 órája. A guppik rettenetesen félnek tőle, lehet valami bajuk?
A guppik a víz tetején úsznak, együtt (4-en)elbújnak egy növény mögé. Szerintem nagyon stresszesek, mit kellene most csinálnom? Kapcsoljam le a világítást? Adjak kaját...?
A többi - rózsalazacok, páncélos harcsák, szívóharcsa teljesen jól megvannak, tartják a tisztes távot, de nem tűnnek stresszesnek, ugyan úgy úszkálnak...
Te tárolni akarod a fiatal növendék halakat amíg a megfelelő méretű el nem készül, nem tartani. Kínzás az lenne ha ezt 30 literben tennéd, ha nincs jelenleg túltelepítve az akva nem gond az 1 hónap, ha túl lépné a 10 centit akkor már nagyon kicsi neki.
"de azt mondták, hogy kezdőknek nem ajánlott."
A kék gurámi az egyik légszívósabb hal, kimondottan kezdők nagytestű hala.
Az akvárium kialakítsa viszont feladat, erős bokros növények a nőstényeknek, felszínre érő növények a hímeknek.
A szűrő berendezés is fontos, hogy jó legyen.
A szárított kaja tápértéke nulla, a jó minőségű lemezes meg drága a gurámiknak hosszú távon, soványak lesznek és gyengék.
Egy fagyasztott tábla 400-500 ft 20-30 kocka van benne, napi 1 kocka 3 guráminak, és 3-4 kisebb testű halnak elég, kis vízben microban 5-6 másodperc, visszahűl és mehet nekik, én csak beöntöm, van aki át öblíti, én nem csináltam soha, artemia(sórák) és krill(hasonlit a garnélára) a menü felváltva, 3 naponta jobb lemezes a vitaminok végett, 7. nap koplaló nap.
Egyenlőre jó amit adsz neki, ezt kapta kb eddig is, a fagyasztott kajára nem árt át állni a későbbiekben.
Ha 6-7 centis akkor már nagy, 4 centis 1 hónap alatt 6 centi, 1 hónap múlva 8-9, három hónap és 10-11 cm, ha húst kap, ragadozó egyébként.
Havi 1-2 centi a növekedés, de a marmagasságuk is megnő, meg az étvágyuk is.
Értem, akkor ezen ne múljon, veszek neki fagyasztott kajákat is.
Nagyon köszönöm ezt a sok értékes infót!
A boltban a nő ezek szerint nem volt nagy szakértő...
Ja, köszi s dicséretet:) (egyszerű társas akváim vannak, nem vagyok az a növény szaki)
Ha elakadnál a gurámissal ide írj, minden másnap este felnézek, hétvégén kezdek új kérdésekbe, hét közbe csak ilyenekre válaszolok mint a tiéd, vagy a kérdésekhez kapcsolódó üzenetekre.
Éjszakás műszakba melózok, ezzel múlatom az időm.
Most is volt olyan aki 2013.06-kérdéséhez irt, tehát nem most volt.
Mivel tetszett a régebbi verzió linkelek egy párat, most aktuálisan így néz ki, ez marad az idén, a jobb oldalt cseréltem, a vallisneria kijött.
https://www.youtube.com/watch?v=oMjUiSeUits&feature=youtu.be
Még kell 2-3 hét a növényeknek.
Hát ez is gyönyörű! Gratulálok hozzá! :)
Mi a neve annak a növénynek, ami elöl van, és kis levelű, bokor szerű? Nagyon megtetszett! Van valami különleges igénye?
Illetve ezeket a köveket boltból szerezted be vagy kintről?
Ha kint találok szépet, van rá mód, hogy biztonságosan betegyem az akiba?
H.M (Hemianthus micranthemoides)
Különleges igénye, van is, nincs is.
Ha normál napfényes, daylight cső van felette akkor inkább bokrosodik, felfelé nő.
Példa a garnélásom és a neonos: [link]
Ha valami jobb növényes cső van felette akkor terül az aljzaton, a videón ami van annál sylvania grolux a vezércső, 1x25 watt bőven elég, mellé 600 ft-os polylux xl 860 csövek vannak.
Co2 igénye nincs, nélküle is nől szépen, nekem nagy áramlásba van, jól bírja.
Jó erős szűrés kell, hogy ne legyen számottevő ammónia, ha gyengébb a szűrés el lepi az alga, néha bele kell túrni, mondjuk nálam a harcsák farka lóg csak ki belőle néha, tehát ők lazítják rendesen,
Nem kell sokat venni belőle, nekem 2-3 szál növény lett beültetve, 3 hónap alatt nagy bokor lett belőle, már literszám metszettem ki.
A köveket tüzépen vettem, nagyon potom pénz, nem látszik de be van öntve fél talicska bazalt:)
Így kevés manado kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!