Ez az összeállítás jó lenne? (lent)
MAJD vmikor szeretnék egy akváriumot.
Arra gondoltam hogy lenne benne:
-párduccsík (4)
-balck molly (6)
- esetleg 1 hím betta vagy 1 gurámi pár
Mivel még nincs akvárium akkor ezeknek a halaknak mekkor aksi kéne?
És a felsorolt halak mellé milyen akár betta vagy gurámi helyett milyen hal mehetne??
A mollik az enyhén sós vizet szeretik, szerintem 8-10 neonhalat tegyél helyette, egy pár gurámival.
100 literre jó összeállítás.
Vannak olyan halak amik nem kommunikálnak csak saját fajtársaikkal, példa gurámiból van több fajta, kék, arany, márvány stb ők kekeckednek egymással, kialakítanak egy rangsort ennyiből megáll a dolog, sérülés ritka.
Vannak a terület védők, agresszív halak, sügérek, stendal hal, betta, de példa az L harcsák is szó szerint szétfejelik a gárdát ha féltik a kajájukat, vannak csipkelődős rajhalak stb
Bettát azt törpe gurámival ne tegyél, a törpe gurámik kicsit bután viselkednek, nem menekülnek el a bettától, a betta megcsipkedheti őket.
Gurámiból 1 pár esélytelen, a hímek kergetik a nőstényeket, ezt a nőstény már az elején tudja, érzi, és kergeti a kis hímet, utána fordul a kocka, a hím kifejlett gurámi folyamatosan szekálja a nőstényt, ha 1 darab van az folyamatos terrorba lesz, kettő legyen legalább, úgy oszlik a hím figyelme.
A nőstény gurámik nagyon jól viselkednek egymással, a hímek kekeckednek, fitogtatják erejüket, ha van vízfelszínen terülő növény felosztják a területet egymás között, mindenki máshol habfészkezik, a nőstények le vannak alázva az akva aljára, növények között bujkálnak.
Én külön raktam a hímeket és a nőstényeket, más akvában vannak, együtt állandóan terrorba voltak a nőstények sajnáltam már őket.(tegnap)
Balck mollyt én nem tartottam soha, a sós, kemény, magas hőfokú vizet nem szeretik a növények, a fűtés is drága, vele nincs tapasztalatom.
A gurámik 25 c.fokon a legaktívabbak, fölötte, alatta nem szeretik, 24 c.fokon gubbasztanak az aljzaton, 27 körül pihegnek a vízfelszín közelében.
A gurámi semmilyen más fajjal nem kommunikál, soha nem tapasztaltam még, bármilyen hal tehető mellé.
Akvárium tekintetében a törpe guráminak lágyított, alacsony csersav tartalmú víz(kevés fa) 60-70cm széles akva, sok növény, nagyon erős szűrés, vagy részleges kémiai szűrés.
A kék guráminak legalább 85-90cm széles akva, sok növény, erős mechanikai szűrés, vízfelszínen úszó növények, kicsit sötétebb akva
A Párduccsík 70cm széles akvában elvan már, laza szerkezetű talaj, sok természetes bujkáló, sok búvóhely sok növény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!