Pillangó törpesügérnek mit adjak enni?
Kaptam 4 ramirezit tegnap.Mit adjak nekik enni? Azt szeretném hogy termékenyek legyenek, a nőstények beikrásodjanak, és el tudjanak ívni a hímekkel!Ehhez melyik kaja a legjobb (ami serkenti az ívást?)
(A többi halamnak ezeket adom)
granulátum, lemezes táp, szárított vörösszúnyoglárva, szárított rák (krill) tabletta, szárított tubifex, szárított vízibolha, fagyasztott vörösszúnyoglárva, fagyasztott sórák.
A vörös szúnyoglárvát levenném a palettáról, igaz csak az apistogramma fajoknál tiltják az etetését de más kényesebb sügereknél is lehet probléma. (a farka végén van egy kampó, az a ludas sok bél rendszeri problémáért)
A szárított élő eleség etetése felesleges, vitamin nincs benne, fehérje alig, gyakorlatilag csak a vizet koszolod vele, esetleg felfújja a halakat.
Granulált táp, lemezes táp, jó kiegészítésnek, hasznosak a benne lévő növényi olajok, vitaminok, de figyelni kell a márkára, sera,terta,jbl stb
Fagyasztott artemia jó, fagyasztott krill még ami nekem régóta bevált, kiegészítésnek adok mellé 3 naponta lemezest, vagy granuláltat.
Szaporítás, egy külön 70 liter körüli lágy vizes medence, érett biológiával, ikrázásra megfelelő helyekkel, külön tenni a kivált párt, a szűrőt felszerelni megfelelő hálóval, hogy ne szívja be a kicsiket.
Alapból a ramirezit életben tartani sem kőnyű, erős szűrés kell, ajánlott a külső szűrő, nagyon érzékeny a vízminőségre, lágy vízben célszerű tartani.
Szaporítása társasban szerintem nem kivitelezhető, vagy éhen halnak a kicsik, vagy ők lesznek terítéken, a sügér porontyok nem akkora túlélők mint példa a guppi, platti.
Nem tudsz nekik enni adni úgy, hogy a többi hal ne robogjon oda, hiába védené a pár a kicsiket, a lakoma része lesznek ők is.
Tehát előbb a 4 életben tartása lesz feladat, jó vízminőség kell nekik.
Kicsikkel társasban szerintem nem kell számolnod.
Meggyhasú nálam külön téve szaporodott, de az megy egy átok, fejfájást okoz mit csináljon az ember 6 havonta 50-60 kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!