Hogy kerülhetett csiga az akváriumba?
Nekünk régen volt akváriumunk. Csiga is keveredett bele valahogy, ami aztán szaporodott. A lényeg, hogy amíg robbanásszerűen nem lett kb. 30 csiga a vízben, mi sem vettük észre őket. Aztán egyszer az üvegre rakták a petét, valami eldugott hely helyett. A csiga pete olyan, mint a kaviár, csak átlátszó (nálunk ilyen volt), szóval szerintem valamelyik betelepített növénnyel hozhattad.
A pici csiga kezdetben átlátszó. Nekünk felnőőttként piros, függőlegesen lapított házú, kb. 1 cm-es csigáink voltak. Ezek a vérvörös tányércsigák. A másik gyakori akváriumi csiga az almacsiga: sárga, kerek, szinte gömb, kb. 2 cm.
Egy idő után már leszedtük a csigapetét, mert rengeteg volt, de a meglévők szépen tisztán tartották az üveget. :)
Aljzattal (boltival is), fával vagy bármivel, ami más akváriumból származik bekerülhetett, még akkor is ha az a tárgy csontszáraz volt.
Nekem egy ajándékba kapott, régóta használaton kívüli vasfa népesítette be csigával az akit, mert "csak" egy fertőtlenítő forrázást kapott előtte. Nagy túlélők a csigák...
Köszi a válaszokat !
Első válaszoló : Úgy néz ki a csiga, amit először írtál. Még szinte átlátszó. De látok már egy petét is. Eddig nem tudtam, hogy az egy csiga petéje, de az is ugyan olyan, amilyet leírtál...
Mindig üvegre rakják ?
Mert ez most kiszedem, nem szeretném, ha túlzottan nagy lenne a szaporulat.
Illetve a csiga maradhat ?
Betta és panda páncélosharcsák lesznek benne 1-2 héten belül...
Nem mindig üvegre rakják a petét. Rakhatják növény levelére is. Ha ez üvegről lekaparod őket, szedd is ki a vízből, mert ha leesik a talajra, ugyanúgy kikel. :)
A halakat nem zavarják a csigák, esetleg néha megbökdösik őket, amikor már nagyok. Esetleg a picikből megesznek 1-1-et, ameddig beférnek a halak száján. Nálunk nem okoztak gondot a csiguszok. A vörös tányércsiga szerintem a kisebbik "rossz", nem nőnek túl nagyra és a növényeket se amortizálják le látványosan. Nekem ezek voltak a tapasztalataim velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!