Szeretnék egy aranyhalat. Válaszolnátok nekem pár kérdésre a tartásával kapcsolatban? (lent)
Szóval...
1.Tényleg nem szabad gömb alakú akváriumban tartani?
(Több ismerősöm is abban tartja.. én is azt vettem 10literes, viszont volt nálunk állatorvos, a kutyánk miatt, és amikor meglátta, azt mondta, hogy eszembe ne jusson beletenni egy halat, mert begolyózik.. :S )
2.Elég az akvárium közepébe egy vízinövény? Aljára pedig kavics. Nem túl nagy, ezért nem szeretném túlzsúfolni.
3.Valamint szükséges az akváriumban, szűrő.. levegőztető..stb.?
4. 1 vagy 2 aranyhalat érdemes tartani?
5.Milyen gyakran kell takarítani?
6.Ha helyesen van tartva, kb. mennyi ideig élnek?
Köszönöm a válaszokat!
1. Állatkínzás és a törvény is tiltja. Nem csak a gömböt, de a 30 liter alattit is. Egy aranyhalnak minimum 100 liter kell, 25-30 centis lesz felnőtt korában, képzeld már bele abba a 10 literes izébe.
2. A növények fontosak a vízminőség szempontjából, kell bele több is. Természetesen nem 10 literbe, mert abba hal sem való.
3. Szűrő nélkül nincs egészséges akvárium. Külön levegőztető nem kell.
4. Társas állatok, de többnek még 100 liternél is több hely kell.
5. Hetente vízcsere.
6. 10-20 év.
Akkor az állatkereskedésben is remek emberek dolgoznak, ha még ennyit sem tudnak....
Nincs ennyi pénzem. Maradok a hörcsögnél....
Köszönöm a válaszokat.
"Nincs ennyi pénzem. Maradok a hörcsögnél.... "
Végre egy rendes ember, aki belátta hogy az akvarisztika nem halból, vízből és üvegből áll.
:) Nem fogom kínozni csak azért, mert nem tudom megteremteni neki a megfelelő helyet.. :)
Nem mondok le róla, várok még... ha már állat, akkor legyen olyan szép élete, amilyen csak lehet. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!