Melyik az a nanohal ami felismeri a gazdit?
Ajánlom figyelmedbe utolsó az empírián alapulómegállapításokat. A tudomány nagyjából sz.a.rt sem tud az állatok viselkedésének hátteréről. Csodálatos példa erre Csányi Vilmos, világhírű etológusunk munkája (Kutya, a szőrös gyerek), aki a 30 éve félhaszonállatként tartott kutyák intelligenciájáról készített nemzetközi tanulmányt, amely szerint a kutya egy 3 éves gyerek szintjén áll érzelmileg és agyilag is, de a kutatások folyamatosan zajlanak. Vagy ott vannak a delfinek, az egyetlen élőlény, akinek barázdáltabb és nagyobb az agya az emberénél. Tulképpen semmit sem tudunk róluk. Ott vannak a teknősök, akiknek pontnyi agya van, nem hall, mégis remekül megkülönböztet embereket, sokszor kéredzkedik kézbe simogatásra, másoknak eltűnik a tó mélyén. Aztán lássuk a papagájokat. A papagájok nem madarak, ezt szokták mondani, hiszen elképesztő az intellgigenciájuk. Feltételes reflexnek nevezhetnánk a varjak képességeit is, de inkább ne tegyük. Példa :
http://www.youtube.com/watch?v=AVaITA7eBZE&feature=youtu.be
Ez tulképpen semmi, ha figyeled a természetet, ennél kacifántosabb dolgokat is láthatsz.
Én, személy szerint nem írnám le a halakat sem. A törpe gömbhalak kifejezetten gazdafüggők.
Az én tavi halaim engem ismernek fel,
. A férjemhez sosem úsznak, csak hozzám, aki eteti őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!