Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen csigám lehet? Valaki...

Milyen csigám lehet? Valaki felismeri?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jan. 20. 18:17
1 2
 1/12 Doruss ***** válasza:

Azt hiszem, hegyes hólyagcsiga, bár a képen annyira nem látszik.

Valahogy így néz ki?:

[link]

Mert akkor tuti hegyes hólyagcsiga.

2011. jan. 20. 18:23
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább nagy tányércsiga.

[link]

2011. jan. 20. 18:31
 3/12 Platypus ***** válasza:
Ez egy kisebb postakürt alias barna csiga.
2011. jan. 20. 18:39
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagy tányércsiga, mert nekem is ilyen van.Egy idő után szinte kiirthatatlanul túlszaporodok.Hiába dobod ki mindet, akkor is marad benne picike, ami szabad szemmel nem észrevehető, és elbújik a növényeken, stb.Párom akváriumát már tönkretették párszor, csonkig rágtak minden növényt.Nekem most hálistennek csak egy nagy van( meg ki tudja még mennyi picike) a növényes-garnélás akváriumban, de ha lesz sok biztos repülnek, mielőtt tönkreteszik!

23l

2011. jan. 20. 18:42
 5/12 anonim ***** válasza:
postakürt csiga= tényér csiga
2011. jan. 20. 18:46
 6/12 Platypus ***** válasza:

Postakürt csiga nem = nagy tányércsiga.

Mindketten a tányércsigák családjába tartoznak, de nem ugyanaz a faj. Nagy tányércsigát nem szoktak akváriumban tartani, hidegvízi, 3 centisre nő. Postakürt csigája meg annak is van aki nem szeretne, hideg-meleg vízben elvan, max. másfél centi, de ritkán nő fél centi fölé. A fiatal példányok sokszor pöttyösek, ez látható a kérdező fotóján is.

Nagy tányércsiga - Planorbarius corneus: [link]

Postakürt - Helisoma nigricans: [link]

2011. jan. 20. 19:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Váá ez a második képen milyen moha? baromira tetszik!!!!!!!!!!!
2011. jan. 20. 19:33
 8/12 A kérdező kommentje:

picike most fedeztem fel ez az egy van ahogy nézem .Nem is értem hogy került bele ,több mint egy hónapja vettem egy növényt,karanténozva is volt,és megfürdettem jó sós vízben is.

Tényleg ilyen :Postakürt - Helisoma nigricans

Ártalmas?mert akkor kivágom

2011. jan. 20. 19:37
 9/12 Platypus ***** válasza:

Sokan utálják, nekem növényesben vannak és még egy növényt sem rágtak meg. Kivéve a garnéláknak betett zöldséget. Könnyen elszaporodnak, de az irtásuk sem egy nagy kunszt, egy salátalevéllel egy maréknyit ki lehet szedni. Egyesek szerint ez a csiga maga a pestis.

A képen kiterített gömbalga van.

2011. jan. 20. 19:45
 10/12 A kérdező kommentje:
igazából a növényeket féltem ,azt hiszem repülő csiga lesz.
2011. jan. 20. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!