Mit tudok csinálni hogy jol érezze magát a csigám?
minek tartasz csigát, ha azt sem tudod h kell tartatni??
ne légy felelőtlen, inkább engedd el.-.-
Manapság már nem olyan drága egy kisebb akvárium, vagy ha nem telik rá, akkor egy nagyobb befőttesüveg is megteszi. Innivalót nemkell neki tálkába adni mert nemfogja inni :D
Ha nedves salátát, káposztát, zöldeket adsz neki, azokból jóllakik, és tud inni is! Az üveg tetejét meg zárd le valamivel, akár kartonlappal, csak szurjál rá pár lyukat.
Sok sikert!
Ja és játék se nagyon kell neki, inkább szerezz mellé egy másik ugyanolyan csiguszt, hátha összemelegednek...
Nekem is van egy csigám, egy kis terrában tartom. Alul föld van, sima virágföld. Salátát, pitypang levelét, füvet, karalábélevelet szoktam neki adni, de szereti az almát, uborkát is, és lehet még próbálkozni, hogy mit eszik még meg. Van egy virágspricni, abba tettem vizet, ha szeretném, hogy előjöjjön, mert adok neki enni, akkor meglocsolgatom vele. Szereti a nedves földet, ne sajnáld rá a vizet. Na azért árvizet se kell csinálni... :D
Arra figyelj, hogy a rothadó, penészes cuccokat szedd ki tőle, sőt, inkább ne várd meg, míg berohad, bepenészedik. És tényleg rakj a doboz tetejére valamit, mert meg fogsz lepődni, milyen gyorsan kiszökik anélkül! :D De tényleg jobb lenne neki, ha mielőbb beszereznél egy terrát!
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:08 -nak üzenem:
a csiga himnős
szia!
Tarthatod a csigádat átmenetileg egy nagyobb üvegben is vagy műanyag dobozban, de igazán egy terrárium jó neki. Egyrészt látod, másrészt jobban mutat és szellőzik is az mellett, hogy belül párásabb a levegő. A csigunak párásabb levegő kell mint a szobai és nedves talaj, de ne tocsogjon a víztől.
Én a kókuszhéjból készült talajkeveréket szeretem, mert egyformán nedves marad és nem lesz a csiga saras.
Fontos, hogy legyen neki szépia amit rághat. Ebből készül a háza. Jó lehet a tojáshéj is őrölve a kajárukra szórva vagy nagyobb darabban is. Elrágják. Szeretik ha eltudnak bújni. Fél kókuszdió vagy fából, kerámiából készült üreges akármi. Fadarabokat is szeretnek rágcsálni.
Keresgélj a neten találsz sok információt :) vagy kérdezz bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!