Akváriumban minden?
Van kb.4-5 hónapja akváriumom (tehát kezdő vagyok ebben a témában), de teljesen elbizonytalanodtam, hogy jól csinálok e mindent. 72 literes az akvárium, Eheim pickup 2006 os szűrő van benne, van egy levegőztető és egy fűtő. Az aljat egyszerű színes kavics (amit a kereskedésben kapni) van benne 3 műnövény.Metilinkéket használok bele azt mondták hogy ez kell meg teszek bele algagátlót.A halak:- 3 db vitorlás
- 3 dánió
-2 tetra
- 2 díszmárna
- 5 db hal van még aminek nem tudom a fajtáját :/
Kaját ilyen biotop díszhal mixet használok. Nem tudom hogy sikerült mindent leírnom :/
Így jól csinálom vagy teljesen elrontottam, mert szeretném ha a halaknak minél jobb lenne!
Előre is köszönöm a válaszokat.
Rebeka, te vagy az? :)
Amúgy szerintem jól csinálod.
1. Nem ez nem troll kérdés
2. Nem akarok senkit leszólni de kaphatnék normális(abb) válaszokat esetleg tanácsot.
műnövény helyett vegyél élő növényt, nem ártana egy kis világítás sem, hogy szebben látszódjanak a halaid. Ha töltesz fel képet megnézzük milyen az az 5 db hal :)
3db vitorlásnak 1-2 hónapon belül kicsi lesz az akvárium. Nekem 200 L-be volt 2 db. Ők szeretnek hosszan úszkálni az akváriumban, szeretik a hosszú szálas növényeket. Ami tuti szerintem az, hogy a vitik nem nagyon érzik jól magukat abban a kis akváriumban!
színes kavics alatt a folyami kavicsot érted?
A szűrőd szerintem pici. Vegyél bele minél előbb egy eheim 2213-as szűrőt és semmi gondod nem lesz az akváriummal. Kristálytiszta vized lesz. Használtam már 10-15 ezer ft-ért lehet kapni ami nagyon megbízható!
ajánlom az www.akvarista.hu oldalt!
kérdésed van írj nyugodtan
Oké. Akkor:
- szűrő harmatgyenge (30 liter alatt lehet jó)
- halak 3-4x ekkora akváriumba valók
- műnövény kuka, élőnövény hasznos
- színezett aljzat kuka, nem kívánatos dolgok oldódhatnak belőle
- metilénkék vegyszer, a biológiai egyensúly hiánya teljes, lényegében mérgezed a halaidat
- halkaja nulla minőségű és túl egyhangú
Egyszóval lehet az alapoktól kezdeni mindent, ha tényleg jót szándékozol a halaidnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!