Sziámi harcost hogy tartsak? Mekkora akváriumban? Kezdő vagyok. Sürgős segítségre van szükségem!
Ma kaptam egy ilyen halat ajándékba. Egyelőre egy kis gömbakváriumban tengődik szegény. Holnap megyek neki "bevásárolni". De nekem még soha nem volt akváriumom. Mekkorát vegyek? Milyen növényt? Milyen kavicsot? Kell a kavics alá még valami? Mi a helyzet a szűrővel, fűtéssel? Ha megveszem, feltöltöm,mikor tehetek bele halat? Kell valamilyen vegyszer? Kell mérnem a víz ph értékét? Bocsánat a sok kérdésért, de szeretném,ha minden rendben lenne. Ma olvastam először utána ennek az egésznek, és nem szeretném, ha a kis halam életébe kerülne a tudatlanságom. Meg persze szeretném minél előbb elintézni, mert nem jó neki ott ahol most van.
kb. mennyibe fog ez nekem kerülni?
Ezt így nehéz megmondani, mert ha jól érzik magukat, nőnek, ha nem, pusztulnak, elég gyorsan... Ezek nem műnövények:D
Egy ilyen jó lehet, de csak 1 csővel eleinte, aztán ha beletanulsz, mehet a 2. is Ezzel kb bármilyen növényed lehet :D (co2-vel)
Persze ha csak mondjuk egy 40 literest veszel, elég lehet 1-2 csíptetős nano lámpa is.
Kapott egy 54 literes akváriumot. Szűrő, fűtés, növények benne, beüzemeltem. Kaptam valami vízelőkészítő folyadékot, plusz kapszulát a baktériumokhoz. Ez is benne van. Viszont a víz egyelőre nagyon zavaros, a táptalajtól szerintem. De a szűrő még csak 1 órája megy.
mikor tehetem be a halat? Egyre rosszabbul néz ki szegény. Nem olyan élénk a színe, mint volt, plusz mintha egyre nagyobb felületen lenne pirosas színű.(kék egyébként)
és persze nagyon szépen köszönöm az eddigieket is...
Komolyan tettél táptalajt? Milyet(lehet nem az, manadot is annak hiszik páran, de csak sima égetett agyag)?
A másik dolog, hogy ha tényleg az, gyári világítással nem lesz rá szükség.
Milyen növényeket tettél?
Pogostemon helferi; alternanthera reineckii; anubias barteri, egeria densa; echinidorus.
ezeket sózták rám a boltban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!