Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » El lehet érni élesztős CO²...

El lehet érni élesztős CO² rendszerrel, hogy a növények bubizzanak?

Figyelt kérdés
Jelenleg 35l es ajtók van szó 36w világítással, de nemsokára aki váltás, világítás marad, 54l aki felett, itt szeretnék majd elérni egy olyan CO² szintet, ahol a növények bubiznak.
2014. febr. 23. 17:07
1 2
 11/17 Pendulum92 ***** válasza:
B.Joci, nincs ekkora különbség a t8 és t5 között. A t5 azonos hosszon erősebben világít, magyarul többet fogyaszt, jobb a hatásfoka, de mindkettő ugyanolyan fényt bocsát ki.
2014. febr. 23. 21:12
 12/17 Pendulum92 ***** válasza:
Szóval jobb a t5, de nem ég és Föld azért.
2014. febr. 23. 21:14
 13/17 anonim ***** válasza:

Lehet nem ég és föld, de nem tudsz példa növényes wattszámot kirakni t8 csővel, óriási kihívás.

54 literes akvára kell 2x24 watt t5, t8 kellene 4x15 watt, 3x18 nem fér rá, én beraktam a 4x15 wattot, de majdnem lehetetlen pedig heti szinten szerelek csöveket, a héten 7 cső volt szerelni, amott van is kép egy tetőről 4 cső ment bele.

Szereltem t8-al növényest de semmi volt a fénye, alig világította meg a talajt, csere lett t5 re.

T5 az durván világosabb, sokkal mélyebbre világit, nem ég és föld, nap meg a hold.

Tehát a watt csak egy része, hogy tudod kirakni, milyen cső fér be, rá az lényegesebb.

2014. febr. 23. 22:18
 14/17 anonim ***** válasza:

60 literes az akim, 6 órát megy a világítás. Villanykapcsoláskor 48 wattal indul, aztán 3 órán át 96(!) watt, majd lámpaoltás előtt ismét 48 watt. Nagynyomású co2 rendszer van.

A növények csodaszépek, nincs sehol alga, de még soha az életbe nem láttam őket bubizni.

2014. febr. 24. 08:21
 15/17 Pendulum92 ***** válasza:

Hát jó, lehet egy high-tech-hez már kell a t5, de gondolom aki nagynyomásút vesz meg 2 gyári külsőt, annak meg sem kottyan a t5 ára.

Nekem volt otthon régi rábalux armatúra, így csak csövet kellett vennem, így volt olcsó, de végül is bevált a 15+18 watt 72 liter felett, low-tech növényesen van ugye.

2014. febr. 24. 10:18
 16/17 Platypus ***** válasza:
Nekem bubiztak a növények T8 és T5 alatt is, CO2 nélkül. T8-ból is lehet annyit rakni, hogy elég legyen. 4-5 éve még ritkák és drágák voltak a T5 világítások, így a növényesekhez is sokan használtak T8-at. Pl. egy 2X15W-os T8 resun lámpám volt 40 liter felett, és olyan bubizás volt hogy csak na. CO2 nélkül, profito+carboval.
2014. febr. 24. 11:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, de most nem megoldható a t5, de a t8 ből 3x18w igen, remélem elég lesz.Megpróbálok majd egy elég ütős élesztős rendszert összedobni, 3-4palack szerintem már elég komoly CO2 képződést fog okozni.
2014. febr. 24. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!