El lehet érni élesztős CO² rendszerrel, hogy a növények bubizzanak?
Lehet nem ég és föld, de nem tudsz példa növényes wattszámot kirakni t8 csővel, óriási kihívás.
54 literes akvára kell 2x24 watt t5, t8 kellene 4x15 watt, 3x18 nem fér rá, én beraktam a 4x15 wattot, de majdnem lehetetlen pedig heti szinten szerelek csöveket, a héten 7 cső volt szerelni, amott van is kép egy tetőről 4 cső ment bele.
Szereltem t8-al növényest de semmi volt a fénye, alig világította meg a talajt, csere lett t5 re.
T5 az durván világosabb, sokkal mélyebbre világit, nem ég és föld, nap meg a hold.
Tehát a watt csak egy része, hogy tudod kirakni, milyen cső fér be, rá az lényegesebb.
60 literes az akim, 6 órát megy a világítás. Villanykapcsoláskor 48 wattal indul, aztán 3 órán át 96(!) watt, majd lámpaoltás előtt ismét 48 watt. Nagynyomású co2 rendszer van.
A növények csodaszépek, nincs sehol alga, de még soha az életbe nem láttam őket bubizni.
Hát jó, lehet egy high-tech-hez már kell a t5, de gondolom aki nagynyomásút vesz meg 2 gyári külsőt, annak meg sem kottyan a t5 ára.
Nekem volt otthon régi rábalux armatúra, így csak csövet kellett vennem, így volt olcsó, de végül is bevált a 15+18 watt 72 liter felett, low-tech növényesen van ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!