Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tarthatnék akváriumban?

Mit tarthatnék akváriumban?

Figyelt kérdés

Régebben volt halam sokáig, így van egy 10 literes..és egy húú nem is emlékszem mekkora..talán 40 literes akváriumom, mit tarthatnék benne?Hal kizárva, mert abba már beleuntam, túl sok gondozást igényel, és nekem valahogy nem szaporodtak sosem, nem volt velük szerencsém :(

Lenne kedvem velemi kisállathoz, de nem tudom mi lehetne az, valami (vízi)csigára, vagy ilyen szempontból "igénytelen" állatra gondolok, adnátok tippeket? Nem feltétlenül kell, hogy vízben éljen.

Hörcsög most nem jöhet szóba, meg hasonló kis szőrös az akváriumba szeretnék valamit, mert úgy is itt porosodik üresen a szekrény tetején.Valami, olcsó, és nem nagy technikai igényű élőlényre gondolok :)

Pl.botsáska (csak azt nem tudom hol lehet venni), meg hasonlók

Valami jó ötlet kéne :)

22l

2009. dec. 9. 22:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
:D igen, lehet, hogy végül a pingvin mellett döntök mégiscsak :D
2009. dec. 9. 23:40
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha a gyík mellett döntesz akkor leopárdgekkó. Az jó a kezdő gyíktartóknak. Nagyon szelíd.
2009. dec. 9. 23:51
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

A porcica nem jó?

Vagy menj le a Duna partra és szedj egy marék vándorkagylót.

Igénytelen, nem nő nagyra, nagyon szelíd, és tanulékony állatok.

[link]

2009. dec. 10. 00:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Tanulékony?:DA pingvinnél vigyázz,igényli a friss halat,és hogy a jéghegyeket hogy oldod meg az kérdéses.Én a kádban tartottam 2-t de ingáztam a benzin kút jegespultja és a kádam közt,gyorsan olvad a jég:(De hogy meg ne fázzanak,sálatsapkát vegyélnekik,meg cuki kis kabátkát:)

Amugy,vicet félre téve:Ha rovart akarsz tartani,akkor olyan boltba menj ahol árulnak gyíkot meg olyan állatot ami rovart eszik,mert akkor valószínű eleségnek tartanak rovart.Ha budapesti vagy akkor udnék ajánlani helyet,ahol tücköt meg mindent tudnál venni,vagay 40 ft/db...csináltass egy vékony aksit, tele földdel,ahogy írták,és mint a mesékbe,a járatot nézed hoy hogy dolgoznak a hangyák:).Amugy hol tudsz szerezni bogarat?Elmész vadászni:)Persze nem most,télen,hanem ha előjönnek,addig tarthatsz békát(nem teknőst) vagy csigát vagy garnélát(garnélával többet kell foglalkozni,de ha már a gyíkok szóba jöhetnek akkor az is.Vagy valami rákot.amugy hogy pontosan megtudd az aksi méretét mérd le a szélességét mélységét és magasságát,szorozd össze őket és oszd el az eredményt ezerrel.És megvan a liter

mélység cm * hosszuság cm * magasság cm=X

X:1000= akvárium mérete literben.

2009. dec. 10. 10:11
 15/20 A kérdező kommentje:

Egész érdekes ötleteket adtok :) Vándorkagyló :D :D kicsit messze lakom a Duna-parttól, vagy 200 kilométer sétára ;)

Az a másik meg nem tudom mi, amit írtál, de megnézem google-be !

2009. dec. 10. 10:13
 16/20 A kérdező kommentje:
Ja, "porcica" :D félreolvastam hehe XD
2009. dec. 10. 10:14
 17/20 A kérdező kommentje:

Ó, köszi a kiszámolási tippet :)

Nem pesti vagyok, szóval szóba sem jöhet ottani bolt.

Pingvin---> Kinder Pingvin?? Elvan a hűtőben :D

2009. dec. 10. 10:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Én nem hülyeségből mondtam....

[link]

2009. dec. 10. 12:39
 19/20 A kérdező kommentje:

Tök jó ez a polip, tetszik, de azt hiszem nem az egyszerű és olcsó kategória :(

Már csak a a kajájára gondolok is, meg a tartási körülményeire, de amúgy tényleg tetszik, mindig is meg akartam fogni, simogatni egyet, hogy vajon milyen lehet élőben :D

2009. dec. 10. 12:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Siófokon láttam mindenféle rovart árulnak.Még óriás csótányt is. Ha neked bejön....
2009. dec. 10. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!