Mekkora nyomást tud létrehozni egy élesztős zselatinos CO2 rendszer?
apajatszik..... A zselatinos és a sima élesztős között a lényeges különbség a habzásban van, és az összekeveredésben.
A zselatinos nem habzik annyira, az élesztős rész szépen különválik a zselatinos résztől, egyenletesebb, hosszabb a gázképződés.
Kérdező, nyomást szerintem nem sokan mértek még, de nem is cél a nagy nyomás. 1,5 bár az rengeteg szerintem 0,5 bárt ha stabilan tud akkor jó.
Élesztősnél ha túl nagy nyomással kezd akkor az 1-2 nap múlva leapad, utána csak vegetál és rázogatni kell hogy legyen gáz, ha túl sok alkohol lesz az elején akkor az hátráltatja az élesztő gombákat, van bevált receptem de kíváncsi vagyok a bor élesztőre 2-3 hét múlva kipróbálom ha már nem termel a zselatinos.
A diffuzor magassága sokat számít majd, minél lejjebb van az akvában annál nehezebben indul meg.
Sokat számít a tömítettség mondjuk ilyet szerintem nem láttál a neten, én így szoktam megoldani: [link]
Szódás üvegnek letekerhető a feje a légpumpa tömlő feszesen belemegy, pillanat ragasztóval még körbe öntőm.
Beoldásnál lehet szórakozni vele rendesen, szerencsére azt is meg tudtam oldani 3-4 hétig nem kell álligatani, végig stabil, de nem üveg diffuzoros, azzal kínszenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!