Mondanátok néhány tippet aljzattisztításhoz?
Van egy 54 literes akváriumom, házibarkács módszerrel összeraktam egy talajporszívót, ami remekül működött, de! Igazából ha boltit vettem volna is felmerülne a problémám. Olyan gyorsan leszívta a vizet az aksiból, hogy esélyem sem volt az egész akvárium alját végigpucolni. Kb 40% Vizet leszívtam, aztán befejeztem. Próbáltam a cső kifolyó részére szerelni szivacsot és kávészűrő filtert, hogy ami kijön a slagból a vödörbe, az már "tiszta" víz legyen, sajnos sikertelen (szivaccsal nem folyt a víz, filter elszakadt). Kb egycenti átmérőjű slagot használtam a "kütyümhöz". Vékonyabbal nem tudom, lenne e elég ereje.
Várom az ötleteket, tanácsokat.
Előre is köszönöm!
Nekem van két 54 literes akváriumom, egyikbe se kellett még ajzat porszívóznom soha, 2 éves akváriumok.
10X névleges vízforgatással számolj úgy nem kell kínlódni.
Egyikben van 2db felspécizett aquael fan 1, kettő együtt 640 liter/óra felváltva takarítom őket több hetes eltéréssel.
A másikon külső szűrő van.
Ha porszívóznod kell az annak a jele hogy gyenge a szűrés, kevés az áramlás.
Olyat csinálhatsz hogy a tömlő végére teszel szűkítést, de sanszos hogy megakad a szennyeződés a keresztmetszet átmeneteknél.
Vagy szűrd le a leengedett vizet és töltsd vissza, úgy porszívózhatsz megint.
Még régen a tesóm mondta, ha állítható belső szűrőd van tegyél egy passzentos csövet a szűrő nyomó részére, azzal szépen végig tudod söpörni az aljzatot, a bokros növényeket is le tudod takarítani a sziklevélnél, a koszt meg a szűrő össze szedi. (ilyet néha szoktam, de csak a növényeket, esetleg a talaj takarót)
Amit az első irt az jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!