A hólyagos vizikehely és a valisneria megmarad 0,48 w/l fénynél, alap tápozással? (easy life profito, tápgolyó) )
Bőven elég nekik ez a fény, a vallisneriának egy kicsit sok ez, ügyelj rá hogy a víz alatt legyenek a levelei, könnyen kiszárad, megbarnul erős fénynél.(neki erős mivel vízfelszínen vannak a levelek) Ha lehet úgy állítsd a szűrőd hogy ne közvetlen a csövek alatt legyenek a levelek, tolja a leveleket a hátsó fal felé, vagy mozgassa a vízpumpa folyamatosan, a vallizneriát célszerű áramlásban tartani, ha sokáig pangnak a levelek egy helyben akkor bealgásodhat, tönkre mehet, főleg ha erősebb a pilács.
Tápgolyó az nem olyan fontos, laza nem letömörödő talaj kell, vagy időnként átmozgatni a gyökerei körül a talajt, profito az jó, carbora jól reagál.
A vízkehelynek kánaán ez a világítás, nálam nagyon nől pedig nem is ültettem a talajba, oda kötöztem egy fa hátuljára, profito jó neki, szintén carbora jól reagál.
Mindkét növény társas akváriumba való inkább, ahol vannak halak, képződik elég nitrát.
Csak olyat lehet amit jól tudnak túrni, nem éles, nem túl nagy szemcseméretű és nehéz.
Nálam agyag talaj van nekik JBL manado, de jó még a pro soil is.
Régebben 2 x rostált sóder volt, elsőnek nagy kövek kifelé, utána apró rostán át, ami maradt a rostában az ment főzésre, savazásra, fertőtlenítésre. Más talajom nem volt, nincs tapasztalatom.
Van apró szemű, hengerelt, gömbölyített bazalt, állítólag az is jó nekik.
A manadonál annyi hogy én megpakolom előtte az aljzatot gyufaskatulya méretű kövekkel, így 200 literes akvába 10 liter manado bőven elég, a bazalt kő csak 300ft alul van nem látszik.
B.Joci!
Szerinted ilyen bazalt mehetne a manado alá? És ha igen akkor melyik szemcse nagyságú?
Köszi előre is!
Ilyenre gondoltam: [link]
Tonnára adják tüzépeken, kőlerakatoknál.
Valamelyik videón látsz az aljzaton köveket, olyannal pakoltam tele ahova nem ültettem növényt, így töredék manado kellett, csak ötletnek írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!