4 tő fordos vízikehelynek szétmállott minden levele és szára egy éjszaka alatt. Miért?
Volt belőlük 4 tő, mindegyiken vagy 6 több mint fél méteres levél, új hajtások is. Szépen nőttek, majd egyik reggelre azt láttam, hogy a levelek, (valamelyik nagyon, valamelyik kevésbé) szétmállottak, olyanok voltak mint valami szakadt rongy. Mikor kivettem őket, akkor a pár még megmaradt levélnek pedig olyan tapintása volt, mintha kiszáradtak volna. De hát ez a vízben ugye elég furcsa...
Valakinek volt már hasonló bármilyen növénnyel?
Beckett Cryptoval jártam így. Úgy szétmállott, hogy csak a hűlt helyét találtam az akváriumban, a maradékot eltakarították az algázók. Később újra kinőtt gyökérről. Nálam nem volt semmi hirtelen változás, ellenben szépen lassan kritikussá vált a tápanyaghiány.
A jelenség amúgy a Cryptok szokása, Crypto olvadásnak vagy rohadásnak hívják. Más akváriumi növény nem csinál ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!